Rotterdam Pride – 24 t/m 27 september

Donderdag 24 tot en met zondag 27 september beleeft Rotterdam de tweede editie van Rotterdam Pride. Burgemeester Aboutaleb opent de Pride tijdens de Keerweerparade met de Star Sisters. Het thema van dit jaar is seksuele en culturele diversiteit. De Rotterdam Pride biedt in samenwerking met haar partners een onderscheidend cultureel programma, naa riegen zeggen een ‘mooie balans tussen inhoud en feest’. Uiteraard wordt de Keerweerparade weer gehouden. Het Schouwburgplein wordt voor één dag omgetoverd tot het Pride Plein: een spetterend plein waar diversiteit gevierd wordt en bezoekers kunnen proeven van alle bijzondere organisaties die Rotterdam rijk is (bron: persbericht).

Zie ook: Holland BiCon in Rotterdam

Tijdens Rotterdam Pride staan tours, theater, film en exposities in het teken van seksuele en culturele diversiteit. Bezoekers kunnen fietsen door ‘De roze geschiedenis van Rotterdam’ of naar ‘Homoseksualiteit in het dierenrijk’ in Diergaarde Blijdorp. Speciaal voor deze gelegenheid is de voorstelling ‘Schijn’ te zien in het Ro-theater, een coming of age verhaal van een zoon van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. In LantarenVenster wordt de korte film ‘De Beslissing’ vertoond, met daarna een Q&A met de filmmakers, Leefbaar Rotterdam en een imam. De film gaat over een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond die worstelt met zijn seksuele identiteit. Vanwege het offerfeest is de film geprogrammeerd op dinsdag 29 september. Tot slot hebben ook Camera Japan en het Fotomuseum een aansprekend Rotterdam Pride programma.

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) opent de Creating CrossOvers Conferentie, die zich focust op de kruispunten tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit. Diversiteit is er om te vieren, en maakt mensen ook ongemakkelijk. Doel van de conferentie is dat de deelnemers met nieuwe tools en tips naar huis gaan en ze kunnen gebruiken in hun werk als docent, hulpverlener, politieambtenaar, vrijwilliger of LHBT-activist. Rotterdam Pride heeft ook dit jaar een uitgebreid feestprogramma, met de Keerweerparade, singer-songwriters bij damescafé LOUD, feest TOPSTUK in WORM en TOTALLY STRANO en op het Pride Plein niemand minder dan DJ Leroy Sendar. Veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald.

Lees ook:Rotterdam Pride start op vrijdag 23 september met de Pride Walk
Lees ook:Rotterdam Pride opent met Pride Walk
Lees ook:Rotterdam Pride in het teken van veiligheid: 21-24 september
Lees ook:Conferentie Rotterdam (un)labelled, aan vooravond Rotterdam Pride
Lees ook:Debat over Seksuele diversiteit in Marokkaanse kring tijdens Amsterdam Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>