Gay Games Keulen stevenen af op succes

De Gay Games 2010 vinden van 31 juli tot en met 7 augustus 2010 plaats in Keulen en lijken af te stevenen op een succes. Met een record aantal vooraanmeldingen van roze sporters zouden het wel eens de grootste Gay Games ooit kunnen worden. Tot nu toe schreven ruim 1700 sporters en artiesten van over de hele wereld zich in om deel te nemen aan sporten en culturele activiteiten. Het aantal aanmeldingen voor golf en zeilen zit al bijna aan hun maximum.

De Games kunnen acht tot tienduizend deelnemers herbergen. Er staan 34 sporten en vier culturele evenementen op het programma. Roze zomersportevenementen in Noord-Amerika en Europa hielpen bij de registraties daarvandaan, maar ook aanmeldingen uit Australië en Zuid-Afrika stijgen. De openingsceremonie van de 8e Gay Games vindt plaats in het RheinEnergie Stadion, het grootste voetbalstadion van de stad, waar 48.000 mensen worden verwacht. Er is nog niks bekend over het programma tijdens de opening; bij voorgaande edities traden artiesten op als Tina Turner, Cyndi Lauper, Kylie Minogue en niet te vergeten de Wheater Girls, met 200 strippende heren tijdens de Games in 1998 in Amsterdam.

Lees ook:Stukje Gay Games Keulen 2010 vindt in Nederland plaats
Lees ook:Gay Games Keulen – de sporten
Lees ook:EuroGames 2011 krijgt subsidie van Rotterdam
Lees ook:Countdown voor opening Gay Games Keulen
Lees ook:Gay Games Keulen barsten los

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>