Veel schade aan voormalige Thermos nachtsauna

De brand die in december de voormalige Thermos nachtsauna in de Amsterdamse Kerkstraat woedde, heeft het pand grotendeels verwoest. De brand heeft ook veel schade toegebracht aan het Museum of the Bohemian. Het pand stond leeg sinds september 2008, toen de dag -en nachtsauna in de Raamstraat tot één sauna werden samengevoegd. Jan Kuipers, de eigenaar wist het gebouw tot nu toe niet te verkopen. In het pand zat for the time being een culturele vrijplaats, waar de bezoekers zelf een kunstwerk kon achterlaten.

 

Afgelopen weekend konden de initiatiefnemers voor het eerst naar binnen om de schade op te nemen. Het water druipt overal nog steeds omlaag. Het dak is naar beneden gekomen en hier en daar helemaal verdwenen. Van alle werken bleek er één min of meer intact overgebleven.

Lees ook:Oude Thermos nachtsauna afgebrand
Lees ook:Thermos Nachtsauna gaat dicht
Lees ook:Thermos Dag en Nacht worden één sauna
Lees ook:Historisch pand in Londense homohart door brand verwoest
Lees ook:Stadsdeel Berlijn sluit homosauna Steam Works na brand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>