Stadsdeel Berlijn sluit homosauna Steam Works na brand

Bij een felle brand in homosauna Steam Works in Berlijn zijn zondag drie mannen om het leven gekomen. Ze zijn door dichte rook gestikt. Volgens de brandweer was er sprake van extreme rookontwikkeling in de sauna. Stadsdeel Berlin-Schöneberg heeft de sauna voorlopig gesloten. De autoriteiten willen eerst onderzoeken of de in 1981 uitgegeven bouwvergunning nog geldt en of er sindsdien illegaal is bijgebouwd.

Waarschijnlijk werd de saunaclub illegaal gerund, aldus de Tagesspiegel. Steam Works is een bij homo’s al decennia lang geliefde sauna op de begane grond van een zeven verdiepingen tellend pand vlakbij de Gedächtniskirche bevindt.  De sauna - vroeger bekend als de Apollo Splash Club- werd afgelopen najaar nog gerenoveerd en heeft een labyrint met zo’n zestig kamertjes om in te relaxen en de liefde te bedrijven. Door het doolhof en de zware rookontwikkeling konden hulpdiensten moeilijk hun werk doen; 25 gasten konden in veiligheid worden gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees ook:Drie doden bij brand homosauna Steam Works in Berlijn
Lees ook:Brand homosauna Tibet Eindhoven – vermoedelijk aangestoken
Lees ook:Apollo Rotterdam voorlopig gered
Lees ook:Veel schade aan voormalige Thermos nachtsauna
Lees ook:Sauna Nieuwezijds: nieuwe homosauna in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>