Oude Thermos nachtsauna afgebrand

De vroegere Thermos nachtsauna in de Amsterdamse Kerkstraat is afgebrand. Dinsdagochtend rond vier uur brak brand uit in het in twee panden, waarvan één tientallen jaren de roemruchte homosauna huisvestte. Het is de tweede keer in korte tijd dat een monument van het Amsterdamse homoleven afbrandt; recent brandden woningen uit boven leerbar the Eagle in de Warmoesstraat.

 

Hin het pand zat oorspronkelijk een boekbinderij. De roemruchte nachtsauna werd in september 2008 gesloten. Tot de brand woonden twee antikrakers in het pand, dat eigendom is van Jan Kuipers. Hij bracht de nachtsauna onder in de dagsauna aan de Raamstraat. Het pand stond al jaren te koop. De Thermos werd in 1966 opgericht door Piet Becht en in 1995 doorverkocht aan Kuipers. Wanneer de Thermos Day sloot, stonden de eerste bezoekers al voor de deur van de Thermos Night.

Lees ook:Thermos Dag en Nacht worden één sauna
Lees ook:Veel schade aan voormalige Thermos nachtsauna
Lees ook:Thermos Nachtsauna gaat dicht
Lees ook:Doorstart voor Thermos Sauna?
Lees ook:Gay-sauna Thermos Amsterdam is failliet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>