Thermos Dag en Nacht worden één sauna

Wie kent ze niet, de Thermos sauna’s in Amsterdam? Er zat altijd één ‘máár’ aan verbonden: de dagsauna in de Raamstraat sluit om 22.00 uur en de nachtsauna in de Kerkstraat gaat om 23.00 uur open. Daarom is er in beide sauna’s ’s avonds weinig te beleven: in de dagsauna gaan de meeste bezoekers rond 20.00 uur weg en in de nachtsauna trekt het bezoekersaantal pas na middernacht aan. Logische stap dus, om die twee sauna’s samen te voegen tot één grote dag –en nachtsauna die bijna het hele etmaal open is: net als de homosauna’s in veel grote Duitse steden.

Komende herfst worden beide sauna’s samengevoegd in het pand aan de Raamstraat. Eigenaar Jan Kuipers is er blij mee: ‘Het was een enorme klus om alle vergunningen rond te krijgen. Nu is het zover en iedereen is erg opgetogen.’ Volgens Kuipers kan je voortaan dus ook gezelligheid verwachten als je ‘pas’ om 20.00 uur binnenkomt: ‘Dat is een stuk aantrekkelijker. Bovendien betaal je dan nog één keer entree.’ Wat er met de nachtsauna in de Kerkstraat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
Zie ook ‘Nachtsauna gaat dicht‘.

Lees ook:Thermos Nachtsauna gaat dicht
Lees ook:Oude Thermos nachtsauna afgebrand
Lees ook:Veel schade aan voormalige Thermos nachtsauna
Lees ook:Vaarwel Thermos nachtsauna
Lees ook:Thermos Sauna Amsterdam dicht?

52 Reacties // Reageer

52 thoughts on “Thermos Dag en Nacht worden één sauna

 1. Minora

  Goede zet van hun :)

    /   Reply  / 
 2. olaf

  De Thermos eigenaar is vaak dronken!
  Het zou prettig zijn als hij onder werktijd van de drank kan afblijven. Vandaag stond hij met een schare gratis zuipende kirrende mietjes zoveel herrie te schoppen, dat het meer op een ordinaire nichtenkit dan op een ‘wellness centre’ leek. Helaas gebeurt dit wel vaker. Het is irritant, maar óók gevaarlijk. Als er wat gebeurt (brand, een inval): who’s in charge? Die dronken lor? Ik vind de sauna met zo’n alcoholistische eigenaar niet veilig en denk dat ik maar eens een poosje wegblijf!

    /   Reply  / 
  1. Jan Kuipers

   Eerst nu las ik je berichtje over Thermos en de eigenaar. Het is misschien 2 a 3 keer gebeurt, dat we einde van de dag met wat jongeren een glaasje drinken. Volgens mij kom je ook niet direct voor een wellness-center, maar daar kun je in de toekomst beter naar toe gaan. Voor wat betreft de veiligheid zij gezegds, dat alle personeelsleden en hetkader zijn opgeleid als BHV’er en ik, als eigenaar, als gast fungeer.

   Voor het overige: 7 dagen per week ben ik 10 uur op mijn zaak om alles goed en prima te laten verlopen, alles schoon is etc. In plaats van me rechtstreeks aan te spreken en je bekend te maken, plaats je anoniem smerige (misplaatste) kritiek op een openbaar net. Dit zegt meer over jou van over mij! Ik denk, dat je knap gefrustreerd bent en minder geslaagd in het leven.

     /   Reply  / 
   1. max

    helemaal gelijk. en ik begrijp ook niet zo goed waarom mensen altijd zo moeten zeuren. ik zeg altijd. mensen die klagen zitten vaak niet lekker in hun velletje.ga in therapie.
    ben alweer een tijd niet in de sauna geweest. de nacht vond ik niet zo helemaal mijn ding en ik vind het erg top dat het nu in de dag is. de mensen die er werken zijn allemaal goed in hun vak en de eigenaar is inderdaad een heel aardige host.boel in de gaten houden. kijken of alles goed verloopt. en als hij wil drinken dan is dat zijn goed recht. (en met brand,,,,,je moet er uit waar je ingekomen was.;-))

      /   Reply  / 
 3. Pingback: Amsterdam niet populair in poll GaySite | Gay

 4. mike

  De thermos sauna gerund door het stel
  ‘dom en dommer’
  Thermos sauna is een snel aflopende zaak en ook de dagsauna omvormen tot een totaal 24 uur produkt gaat dat niet veranderen:
  De armoedige documentaire op tv uitgezonden, waar de eigenaar uitlegt, dat het hem meer gaat om 18 euro entree, gaat de zaak nog verergeren
  Maar er zijn veel meer redenen:
  1.Sociaal demografische ontwikkelingen (minder jeugd), Nederland vergrijst! in snel tempo
  2. Concurrentie Internet
  3. Maar vooral totaal gebrek aan innovatie (zwak pruodukt, tegen te hoge prijs Het zou bij deze anti ondernemers niet eens opkomen om de zaak bijvoorbeeld eens te schilderen.
  4 Totaal gebrek aan concurrentie (dus daarom geen noodzaak tot innovatie, verbetering, marketing acties)
  5.Totaal gebrek aan intelligente inzet van de eigenaren met het onvermogen om het produkt te verbeteren
  6. Bereisde consument, die ziet dat het veel beter kan, veel leuker, veel goedkoper (babylon bangkok) plus meer sauna’s in Nederland
  7. Nog veel bezoekers op dit moment met een gemiddelde leeftijd boven de 80, maar ook deze zullen het uiteindelijk opgeven!!!! Onderschat dat niet!!
  8. Amsterdam is geen homo stad meer! Homo kun je overal zijn. En zonder plan zal dat ook alleen maar afnemen.
  9. Euro is te duur voor veel toeristen, dus geen Aziaten, Zuid Amerikanen etc. die het exotische gehalte vroeger nog iest meegaven
  10 Amsterdamse homo horeca heeft het laten afweten en er is een integraal toekomst marketing plan om dit te veranderen
  11. Als je sex wilt faciliteren, dan moet je dat doen in een ‘spannende omgeving’, met een ‘spannend publiek’. Met spannend personeel
  Het argument voor personeel is belangrijk, omdat die heel erg het publiek bepalen
  Omdat de omgeving allen voor bejaarden spannend is en niet voor een ‘breed leeftijdspubliek’ blijven ze ook weg!
  Er zijn nog veel meer argumenten te verzinnen waaruit je de conclusie kunt trekken dat er voor de sauna geen toekomst meer is
  Kortom: Armoedig produkt, – te hoge prijs, eigenaar niet in staat tot intelligente innovatie
  Kortom nog een paar jaar en dan is het voorbij

    /   Reply  / 
 5. Jan Kuipers

  Nou, Mike, wat een geweldige reaktie van jou, iedereen zal het reauze met je eens zijn…. wat een inzicht van zaken, jij moet beslist een topondernemer zijn en dus voorkomen in de Quote 500.

  Thermos is al jaren te koop, doch Mike heeft nog nooit iets van zich laten horen. Ik ben nieuwsgierig hoe Mike het tot op heden heeft aangepakt.

  Een goed advies: grijp je kans, geef Thermos een prima zet in de goede richting en de koopprijs ad. € 7 miljoen heb jij beslist wel in je achterzak zitten met zoveel visie, kunde, overzicht en voordat het te laat is en iets moois verloren gaat.

    /   Reply  / 
  1. mike

   een intelligent antwoord wat daadwerkelijk op de zaak ingaat was niet te verwachten.Het totaal gebrek aan zakelijke introspectie is precies het probleem. Waarom vraag je er geen 70 miljoen voor? Dat is net zo naief! Als het werkelijk 7 miljoen waard was, dan was het allang verkocht

     /   Reply  / 
 6. Erik Feenstra

  Mannen: reacties zijn welkom, maar laten we het wel leuk houden. Deze site is er niet om elkaar voor rotte vis uit te maken.

    /   Reply  / 
  1. gozer

   Heey Mike,

   Min of meer heb je wel gelijk.
   Ik ben nu een aantal malen in de Thermos geweest als wat de beste en grootste sauna van Europa zou moeten zijn.
   In tegenstelling tot vele sauna’s in Europa is het bij de Thermos niet erg hygienisch, prijs/kwaliteitsverhouding klopt niet en weinig sfeer en inzet van personeel, erg jammer allemaal maar begrijp nu meteen waarom de eigenaar zijn sauna te koop heeft staan, beter je zakken vullen dan ten onder gaan met je toko.Doordat er geen concurentie is word dit door velen geaccepteerd want keuze is er niet, was deze er wel, dan was er geen vrije vraagprijs geweest, maar een gedwongen verkoop via de bank.

     /   Reply  / 
 7. Paul

  Ik kom nu onderhand twintig jaar in deze sauna. In de loop der tijd zijn er veranderingen aangebracht – die ik zelf niet altijd verbeteringen vond –
  Ik kom er natuurlijk voor de seks, maar ook voor de sauna zelf. De seks wordt bepaald door de bezoekers. Ik val persoonlijk erg op gespierd en mannelijk en niet zo op oud en bejaard. (Het feit dat dát mijn voorland is, is wel een schrik beeld voor mij, maar da’s een ander onderwerp). De eigenaar zou een nieuw impuls kunnen geven om bijvoorbeeld op bepaalde dagen thema korting te geven op bodybuilders, grootgeschapen of arabisch/turks etc. etc.
  Of als publieks trekkers, pornosterren uitnodigen die zich mengen in het publiek, (en dan niet op zondag, want dan is het al zo druk). Een andere publiekstrekker zou zijn om vrouwen uit te nodigen voor gangbangparties.
  Verder zou het voor Amsterdam goed zijn, om nog een andere gaysauna te hebben, als concurentie elders in de stad(Diemen?)met meer mogelijkheden tot bijv. zonnen etc. Zongedeelte van de thermos is op warme dagen in de zomer net te klein, en het heen en weer lopen om te drinken te groot(maar dat is in de thermos wegens bouw en lokatie niet anders)
  Volgens mij is de thermos allang iet meer de grootste van europa, ik ben in sauna’s geweest in London die volgens mij veel groter waren. Maar het hoeft ook niet groter, als het maar aantrekkelijk is. Soms is de thermos dat niet, omdat de jongen aan het loket net even sjagerijnig is, of dat de stoomruimte net raar ruikt.
  Verder zou ik er voor zijn dat -net als in ale andere europese sauna’s, onbeperkt condooms verkrijgbaar is. Nu krijgen we er maar twee, eig. erg krenterig.

    /   Reply  / 
 8. Gerard

  De dagsauna is uitstekend: goed personeel, leuke sfeer en schoon. De nachtsauna is door het daar werkzame personeel een schande voor Amsterdam. Smerige toiletten, smerige gangen (op de boven etages) onbeschoft en ongeïnteresseerd personeel. Erg jammer.

    /   Reply  / 
 9. Cor

  Helemaal mee eens!
  Jan kuipers (eigenaar) verdient beter nacht personeel. Advies: ontslaan die klantonvriendelijke lui van de nachtsauna!

    /   Reply  / 
 10. Eduard

  Met oud en nieuw was het weer prijs in de nachtsauna:
  Toiletten overstroomt met stront en zonder verlichting. Misschien de droom van sommigen, maar voor het algemene publiek niet erg aantrekkelijk.
  Het personeel heeft van 0.00 tot 7.00 uur geen enkele keer schoongemaakt. Wel hadden ze vooral tijd voor elkaar. Opmerkingen van klanten over de smerige staat van de toiletten werden genegeerd.
  En hoe hard kun je schreeuwen tegen zich goed gedragende klanten. Even vergeten dat die er voor een leuke avond komen en niet om afgebekt te worden?? Wat jammer dat er een buitenlandse journalist was die avond. Die komt thuis met een artikel om van te smullen. Weer brokkelt er een stuk af van de goede reputatie die deze nachtsauna ooit had. JAN KUIPERS DOE ER WAT AAN!!!!

    /   Reply  / 
 11. Hendrik

  Het gaat beter met Thermos: de eigenaar schreeuwt niet meer tegen zijn medewerkers en het publiek,
  je ziet hem niet meer dronken met zijn gratis drinkende en etende jongetjes. Dat maakt de sfeer beter.
  Goed dat de eigenaar is gaan luisteren naar zijn mopperende klanten (zie boven!)en in actie komt.
  De toiletten beneden worden schoongehouden.
  Op de bovenetage worden echter de gangen en de cabines niet schoongehouden.
  Klaag je daarover, dan word je dat als klant door het nog steeds klantonvriendelijke personeel niet in dank afgenomen.
  Kortom: de eigenaar heeft nog heel wat te doen.

    /   Reply  / 
  1. piel1

   Ben er vorigjaar voor zaken geweest, daar ik tijd had heb ik mij een massage gegund en dat was bij thermos dagsauna, DIT WAS EENS MAAR NOOIT WEER; ZO EEN WAARDELOZE PURUTSER HEB IK NOG NOOIT MEEGEMAAKT.

     /   Reply  / 
  2. Jeroen

   Hey Hendrik, Mail me ff.

     /   Reply  / 
 12. L.C Valentine

  Ik heb er altijd heen willen gaan! Ik denk dat ik vandaag eens langs ga. Is het wel leuk, als je er alleen naartoe gaat? Ik durf eigenlijk nooit ergens alleen heen te gaan(qua uitgaan of.. saunas) hehe.

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   De sauna is een ideale plek om in je eentje naartoe te gaan. Gewoon: doen! Het enige dat je hoeft te doen, is je drempelvrees overwinnen: voor je het weet, sta je binnen. Persoonlijk vind ik het een prettige plek om een paar uurtjes in door te brengen.

     /   Reply  / 
   1. L.C Valentine

    Ik vondt de dagsauna leuk! Ik heb er zo 6 uurtjes doorgebracht zonder het door te hebben! Het personeel was vriendelijk en als je een nieuwe look wilt, is de kapper daar the place to be! I love my new hair! =D

      /   Reply  / 
 13. sportimngact

  Ik vind dat het een stuk beter gaat met de Thermos. Zoals men heeft kunnen zien, kritiek helpt. Jan Kuipers heeft geluisterd naar de opbouwende kritieken. Het wordt nu iedere dag schoongemaakt, denk ik want als ik er ben gebeurd dat wel, dagelijks. Het personeel bij de intree en bar is naar mij toe altijd even vriendelijk dus misschien moeten noitoire klagers een keer bij hunzelf te rade gaan of zij wellicht iets verkeerds doen in hun aanpak. Dit is geen welness centre beste heren. Dit is een sauna om een saunatje te pakken, plezier te maken en als “het” eenmaal gebeurd dan is dat fijn. Jan Kuipers heb ik nooit dronken gezien en als hij bij de bar rondhangt met andere “mietjes” zegt dat meer over de klager dan over Jan is mijn mening. Mag de man ook een beetje plezier hebben in zijn werk en als gastheer en eigenaar? Dat het beter kon is/was duidelijk en ik blaas nog niet de loftrompet, maar wel gaat het een stuk beter en dat mag ook een keer gezegd worden.

    /   Reply  / 
 14. sportiingact

  …en tot slot…..Ik kom er ook al ruim 25 jaar. Ben nog van de tijd dat er voor de cabine’s gordijnen hingen en met die oude grijze vriendelijke man achter de balie.

  Over prijskwaliteit door ene Mike.
  Over de prijs valt veel te zeggen maar is anno 2010 heel normaal en heel redelijk te noemen. Ook in het restaurant vallen de prijzen reuze mee beste Mike. Dat de Thermos aan vernieuwing toe is ben ik wel met je eens. Er zou een druppelsauna komen, althans dat hoorde ik. Net zo een als in de sauna van Keulen. Die hele ruimte beneden waar de toiletten zijn en de koude voetendouche in de Thermos zouden 1 grote doolhofstoomsauna kunnen zijn. Dat maakt het ook spannender want de stoomsauna is heel populair, en de toiletten zouden kunnen verkassen naar een andere plek. Volgens mij is er nog veel ongebruikte ruimte. Maar dat is slechts gissen.

  Ben benieuwd wat Jan Kuipers van bovenstaand vind.

    /   Reply  / 
 15. Gert

  Zaterdag de 22e mei Laatste Avond voor de 4 Toppers! Nog geen hotel geboekt, denk laten we maar na Thermos nacht sauna gaan ter overbrugging. Erg veel kritiek hierboven, maar klinkt herkenbaar met Pakhuisje in Groningen stad. Ben benieuwd hoe het er zal zijn zaterdag op zondagnacht. Wat ik wel mooi vind is dat je leest dat er duidelijk verandering is opgetreden in het schoonhouden en vriendelijkheid van het personeel. Is kritiek toch ergens goed voor, al is het wel moeilijk hoe je kritiek geeft. De eigenaar voelde zich logischerwijs aangevallen en ging in de verdediging. Wat hem siert is dan toch de verandering die er tot stand komt. Maar het kan altijd beter natuurlijk. Verandering in verbouwing blijft noodzakelijk om mee te groeien in de wereld, stil zitten en achterover leunen kan niet als je in zaken bent, mijn persoonlijke mening. Amsterdam is een wereldstad, laten we ons best doen om ons zo goed mogelijk te profileren. Homo gelegenheden verdienen een hoger niveau. Vooral in onze hoofdstad Amsterdam….

    /   Reply  / 
 16. pvdm

  test

    /   Reply  / 
 17. pvdm

  ruimte in sauna totaal slecht gebruikt, bij binnenkomst grote zinloze hal met zwembad, niet sexy verlicht

  sociale controle door de Bar, iets wat iemand die sex wil totaal niet wil

  jarenlange onder investeringen geleid tot zeer middelmatig produkt

  onvriendelijke personeel

  steeds slechtere reputatie

  iedereen ziet het steeds slechter worden behalve de eigenaar

  comments op buitenlandse sites zorgen ervoor dat buitenlanders niet meer komen

  bij binnenkomst sta je 100% zeker naast iemand anders te verkleden ofschoon de gehele sauna leeg is

    /   Reply  / 
 18. sportingact

  Kritek spuien is altijd leuk en aantrekkelijk maar het moet wel waar zijn beste pvdm.
  Het publiek is naar mij toe en naar anderen altijd correct en vriendelijk. De grote hal met zwembad is juist wel aantrekkelijk maar het kan inderdaad beter en sexier verlicht worden. Ik kom al zo’n 35 jaar in deze sauna en het zwembad is er altijd geweest en ook populair dus die zal hij echt niet wegdoen om meer ruimte te krijgen. Hij zou die kroeg er naast kunnen kopen en uitbreiden. Die staat nu leeg als ik het goed gezien heb. Daar zou hij een mooie stoomsauna in labyrint style kunnen maken zoals in de sauna Badehaus am Romerturm in Keulen. Dat is een prachtige en grote sauna met meerdere verdiepingen. Hou zou dan ruimte krijgen voor meer douches. Het is maar een idee. maar om de hele Thermos af te gaan kraken gaat me veels te ver. Ze doen er in mijn beleving alles aan het een ieder naar de zin te maken. Dat niet altijd iedereen tevreden is kan je nooit voorkomen.

    /   Reply  / 
 19. sportingact

  Correctie: Het publiek is naar mij toe en naar anderen altijd correct en vriendelijk…dat is ook waar, maar wat ik bedoelde te schrijven is was, dat het personeel naar mij toe…etc etc…..

    /   Reply  / 
 20. pvdm

  de sauna thermos vergelijken met professionele gerunde sauna’s gaat echt iets te ver!!!!!!
  door de concurrentie met professionele sauna’s in het buitenland is het steeds duidelijker geworden dat dit een aflopende zaak is
  echter, echter als je valt op bejaarden moet je er zeker heen gaan
  veel succes
  ga niet naar de nachtsauna want daar zijn nog maar 3 mensen per nacht te vinden
  veel succes

    /   Reply  / 
 21. sportingact

  Zo snel ben je niet van mij af pvdm. Ik heb nergens gelezen of zelf geschreven dat de Thermos professioneel is, maar het is zoals ik al eerder schreef te makkelijk kritiek te hebben op een sauna of wat dan ook. ipv iets af te kraken meld je probleem aan de eigenaar. Hij heeft vor iedereen meestal een luisterend oor, maar het moet redelijk zijn. Neen, ik val niet op oudere mannen of bejaarden, iets wat jij hoop ik ook op een gegeven moment wordt.
  De keren dat ik geweest ben heb ik nog altijd iemand leuk en spannends ontmoet. Dus wat dat aangaat heb ik echt geen klagen.
  En laat ik duidelijk zijn “het” moet echt niet. Ik ga net zo voldaan naar huis als ik niemand gehad heb.

    /   Reply  / 
 22. sportingact

  Tot slot…Dat er in de nacht slechts 3 mensen zijn is zwaar overtrokken. Dat pvdm schrijft om vooral niet te gaan is meestal de doodsteek voor zaken als men hier naar luistert. Heb derhalve niet de indruk dat pvdm de Thermos een warm hart toedraagt.
  Er zijn beslist meer mensen dan de drie die pvdm rondbazuint.
  Thermos heeft geen reclame nodig. Iedere homo-toerist heeft wel gehoord van de Thermos en zelfs ervaren. De ervaring is voor de bezoeker zelf.

    /   Reply  / 
 23. pvdm

  positieve reacties op deze site worden geschreven door de thermos sauna zelf
  thermos is finito

    /   Reply  / 
 24. sportingact

  pvdm…Ik ben geen medewerker van de Thermos, laat dat even duidelijk zijn. Ik heb de recensies gelezen op nighttours en die spreken voor zich. Ik heb daar uiteraard ook een reactie op gegeven. En die reactie is ook duidelijk, lijkt me.
  Dat JAn iets moet gaan doen is nog meer duidelijk. Ik zal de eerste zijn toe te geven dat ik de meeste dingen waar men op reageert niet wist. Ik kom er niet iedere dag. Maar laten we niet dom reageren en zeggen dat JAN de enige schuldige is want sommige bezoekers laten ook bewust een gigantische bende achter.
  Goed voorbeeld, pleur die handdoek in de bak en niet op de grond. Gooi je beker in de prullebak en niet in het zwembad. Kleine dingen die de bezoekers zelf doen en waarom, om te shockeren?
  En rook niet in ruimten waar dat niet mag. Is dat teveel gevraagd?
  JAN heeft er laatst twee uitgezet die waren aan het blowen, en dat mag gelukkig ook niet.
  Dus kritiek ok, maar laten we wel eerlijk blijven.

    /   Reply  / 
 25. Erik Feenstra Auteur

  Het is inderdaad wel erg makkelijk om aan sauna-bashing te doen. De Thermos is sinds een decennia of vier één van de roemruchte spannende plekken in Amsterdam, waar homo’s van heinde en verre op afkwamen en nog altijd op afkomen. Persoonlijk kom er niet zo heel vaak, maar wèl graag. Dingen kunnen altijd beter, maar inderdaad: de bezoeker kan zelf ook één en ander doen aan hygiëne. Je kunt niet van het personeel verwachten dat ze de hele dag met een dweiltje rondrennen, omdat sommige bezoekers er zo’n pestzooi van maken. Dat laatste geldt overigens ook voor outside cruising places: ik erger me al jaren mateloos aan alle achteloos in de bosjes gesmeten tissues, condooms en lege verpakkingen.

    /   Reply  / 
 26. Sportingact

  Ben blij met bovenstaande reactie. ik kom er ook graag en zie uiteraard ook dingen en spreek ze er ook op aan. Ook ik heb iemand zien staan zeiken in de stoomruimte en heb daar iets van gezegd. Dat werd me niet in dank afgenomen door dat figuur. En als je boven bezig bent neem dan ook die condoom mee uit de cabine en laat die niet achter voor de volgende die toevallig dezelfde cabine gaat betreden. Ook op het kussen in de filmhoek laat men van alles achter terwijl ze een handdoek hebben. Dat is niet nodig en smerig. Dat is niet per ongeluk maar expres en dan vraag ik me steeds af, waarom je eigen nest bevuilen. Sommige dieren zijn schoner, of kunnen we die extra 50 eurocent voor een schone handdoek niet missen. Nou ja, dan stelen we gewoon iemands handdoek bij de doucheruimten. Ook dat is heel normaal, denken sommigen. Dat soort mensen moeten gewoon aangesproken worden op hun aso gedrag. Daarnaast zal JAN, de eigenaar, strakker moeten toezien op de naleving van saunaregels welke zijn opgesteld voor sauna’s voor onze doelgroep. Je kan dan wel veel bombarie maken met pers en al over een safexeszone, maar als je daar verders niets mee doet kan je het schudden. En toch ondanks alle kritiek die ik hoor en lees kom ik er nog steeds graag en heb er nog nooit wat opgelopen. Zelfs niet van een veronderstelde vieze vloer. Het is maar hoe en wat je doet. Velen lopen achter elke jongen aan die ze maar leuk vinden. Andersom is dat niet altijd zo en ook dat wekt irritatie. Sommigen lopen constant hun pik achterna en pakken alles in het stoomhok wat maar voor handen is. Nou, ik niet. Ik geef dat soort gasten nog liever een klap op de bek dan dat ik ze aan me laat komen. Maar voor de rest heb ik geen klagen met het vinden van een leuke gast en respect voor diegene die me afwijzen, want ook dat gebeurd bij mij.
  Als je alles bij elkaar optelt is het allemaal niet zo vreselijk maar we moeten er wel allemaal voor zorgen dat het leuk blijft en niet constant de vinger op de zere plek van JAN gooien. Dat is soms terecht en soms onterecht. Met z’n allen kunnen we deze sauna weer laten floreren maar dan zullen we ook de vervelende gasten moeten aanspreken op hun gedrag en desnoods laten verwijderen.

    /   Reply  / 
 27. Tom

  Ben afgelopen zaterdag in de sauna geweest. Het was erg druk. Er was een gemengd publiek, maar zeker leuke mannen. Ik heb mij prima vermaakt en had aan het einde van de nacht echt geen energie meer over.

    /   Reply  / 
 28. edward

  thermos sauna ligt op ramkoers!
  de bemanning ziet het al heel lang aankomen
  de Internationale passagiers, die helaas op andere schepen veel betere standaard gewend zijn, zien het helaas al lange tijd
  de kapitein is de enige die niet ziet!

  hoelang nog tot de aanvaring fataal is

    /   Reply  / 
 29. sportingact

  De eigenaar van de Thermos ziet het de ene dag wel en de andere dag weer niet, dus waarom laat het personeel het dan toe dat het zover komt. Als alle personeelsleden de koppen bij elkaar steken zouden ze allemaal eigenaar kunnen worden en de sauna die make-over geven die het nodig heeft. Een make-over dat voldoet aan de criteria van heden. dit gezegd hebbende ben ik nog steeds van mening dat de suana voldoet aan de behoefte van de reguliere bezoeker. De meeste bezoeker gaat, is mijn ervaring, na een douche rechtsreeks naar de filmzaal, darkroom of relax:)hokje. Een groot aantal gaan ook naar het stoomgedeelte en daar is het ook heerlijk toeven. Alleen die vele handen irriteren me wel eens maar dat weet je nu eenmaal. De kwaliteit van het restaurant-eten is voor mij prima en de vaste kok is altijd beleefd en vriendelijk. Echter, als je als toerist naar de thermos komt dan zou je weleens kunnen denken, wat is dit voor een uitdragerij, maar andere toeristen zijn weer laaiend enthousiast. Het is maar net wat je voor eisen stelt aan een sauna. Ga je bv naar de sauna in Keulen, Badehaus in de Friesenstrasse, heb je pas een echt goed beeld hoe een gaysauna er ook uit kan zien. Mooi, schoon, gelikt en toch erotisch ingericht met een mooie en schone stoomsauna en douches.
  Ga je naar Steamworks in Arnhem, val je helemaal stijl achterover van de luxe.
  Wil de Thermos mee blijven doen zal het op zijn minst moeten veranderen tussen de inrichting van Keulen en Arnhem. Geef de bezoeker het WOW effect. Het gebouw is groot genoeg en desnoods pakt hij de kroeg ernaast er ook nog bij.

    /   Reply  / 
 30. tallguy

  Een goed bedrijf runnen betekent dat je ook dient te investeren, en dat is iets waar Jan Kuipers volgens mij geen zin meer in heeft, want hij wacht al jaren op een koper die teveel miljoenen op zak heeft voor het kopen van zijn nachtvergunning, want die is namelijk het meeste geld waard (denkt ie). Het pand staat weliswaar op een gouden stek, maar heeft qua uitstraling z’n beste tijd gehad (marmer mag dan wel duurzaam zijn maar is toch echt uit) en de inventaris is allang afgeschreven, net als de goodwill, maar die is er nauwelijks nog, en veelal ook bijna afgeschreven…….Voor wat betreft hygiëne is er wat mij betreft een gouden stelregel. Is het er schoon, dan houdt men het vaak ook zo, maar eerlijk gezegd zie ik nauwelijks iemand van het personeel een schoonmaakronde doen, behalve voor het wisselen van de wacht en vlak voor sluitingstijd. Voorts kan er van de clientèle ook enige medewerking verwacht worden, maar dan moet er ook wel gelegenheid voor zijn. Ik noem tevens als voorbeeld de Duitse sauna’s, daar hangt bijvoorbeeld al in iedere cabine een stevige vuilnisbak en een altijd gevulde handdoekjes dispenser, dus zijn er middelen om de cabine na gebruik enigszins bezemschoon achter te laten. Op drukke (mid)dagen loopt er continue iemand rond die verantwoordelijk is voor schoonmaak van werkelijk ALLE ruimtes, en die is dan ook zichtbaar maar tevens geruisloos bezig, veelal met een soort mijnlamp op het hoofd. hij maakt de hokjes tussendoor schoon, dweilt de vloeren, trekt de natte ruimtes droog, controleert en reinigt continue de toiletten, daar heb ik op dat moment respect voor en waardeer dat ook erg, want dat geeft ook zichtbaar weer dat er hard wordt gewerkt aan het op peil houden van de hygiëne. Op het moment dat er dan ergens een ongelukje gebeurt is het gebeurde zo weer verholpen en wordt ook vaker gemeld. Dit heb ik eigenlijk nog nooit gezien in Amsterdam en ik ben toch echt een regelmatige bezoeker, zowel overdag als ‘s nachts. Het is nu trekken aan een dood paard. daar moet de eigenaar primair, maar vooral zichtbaar en blijvend wat aan doen, de klanten kunnen het initiatief niet nemen, maar uiteindelijk wel waarderen.
  Ik zou de tent graag overnemen om ieders wens voor verbetering ten uitvoering te brengen en Thermos weer internationaal goed op de kaart te zetten, maar het ontbreekt me aan een goedgevulde bankrekening, dus Jan, helaas man, je zult wellicht met pensioen willen maar dan zul je toch echt wat aan die verkoopprijs moeten doen, of zelf nog aan de bak moeten om de kwaliteit van je succesvolle onderneming op hetzelfde niveau te krijgen als je vraagprijs.

    /   Reply  / 
 31. sportingact

  Grotendeels eens met bovenstaande reactie. De Thermos is een goudmijn alleen Jan investeert het niet terug in de zaak. Ik zou ook die tent zo overnemen als mijn bankrekening ook meer nullen en een en cijfer ervoor had en dan een complete make-over geven naar hedendaagse standaarden. Wat je schreef over de Duitse sauna’s klopt helemaal. ik ga regelmatig naar Keulen naar het Badehaus am Romerturm. Dat heet nu anders, maar wellicht weet je wel welke ik bedoel. Dat is die mooie grote sauna in de Friesenstrasse,
  Een prachtige, schone sauna. Ook Steamworks in Arnhem is een geduchte concurrent want ik ben daar ook zo af en toe en dan zie ik vele amsterdammers. Maar ook de bezoekers spelen een rol in de hygiëne lijkt me. Hier in Amsterdam denken we heel snel, we batelen 19 euro dus ze zorgen maar dat het schoon is. Deels is dat waar maar als je als bezoeker een teringzooi maakt kan je dat ook zelf opruimen, is mijn idee.

  De Thermos blijft ondanks alle kritieken toch een pleisterplaats voor velen uit Amsterdam e.o, omdat het al zo lang bestaat en ook wel iets goeds heeft. Laten we nu niet doen alsof het allemaal kommer en kwel is de Thermos, want zo is het ook weer niet maar dat er iets moet gebeuren staat volgens mij ook wel vast.

    /   Reply  / 
  1. tallguy

   toegangsprijs is geen issue bij mij, al moet ik 25 Euro betalen, maar ik weet wel dat ik idd in Duitsland voor die 17,50 Euro een veel hogere standaard krijg wat voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van de doorsnee Gay/Bi man. Die twee uur autorit die ik ervoor moet afleggen neem ik op de koop toe, omdat ik weet wat ik krijg. Die Sauna in Keulen die je bedoelt heet nu Babylon overigens.
   Thermos heeft zoals je zegt zeker iets, maar ik vind het alleen zo ontzettend jammer dat er zaken en serieuze bevindingen niet grondig aangepakt worden, het gaat al zo slecht met Gay Amsterdam en je ziet gewoon met lede ogen aan hoe een van wat ooit de pronkstukken ervan was langzaam als een zinkend schip tenonder gaat, zonde, zonde, zonde.

     /   Reply  / 
 32. michael

  Iedereen geeft maar wat commentaar op deze site. Het gaan om een compleet beeld van wat daar fout is en dat is een enorme waslijst!!
  Het gaat niet om gefragmenteerd commentaar het gaat om actie en deze moet nu echt snel komen.!!
  het is onvermijdelijk dat dit nieuws over het wanbeleid naar buiten komt en de pers gaat halen etc….. en dan is de definitieve ramp niet meer te overzien en zal het definitief aflopende zaak zijn.
  Let op er komt vanzelf een slimme zakenman die deze markt ziet en actie onderneemt. Hij zou trouwens erg dom zijn om een te veel geld te betalen voor een zinkend schip er is ook geen bank die dit financiert
  gewoon een nw.sauna die voldoet aan de eisen van de moderne tijd
  alleen maar een kwestie van tijd.

    /   Reply  / 
 33. sportingact

  Dank Tallguy…Inderdaad nu je het zegt, het is babylon. Dat is een mooie, schone en bovenal vriendelijk sauna. Maar zoals je ook schreef, die 2 uur rit heb ook ik er graag voor over. En de rit naar Keulen is ook plezierig want het is een rechte en bovenal snelle weg. Dichter bij huis is ook nog Arnhem. Ben al een tijdje niet in de Thermos geweest dus ga daar een dezer dagen polshoogte nemen. Als je er namelijk een tijd niet geweest bent vallen de dingen je beter en sneller op.

    /   Reply  / 
 34. thermos

  De eigenaar van de Thermos de heer Kuipers. Is bijna altijd aanwezig in de sauna. Een geeft hier het goede voorbeeld. Ten opzichte van een gewone sauna is de Thermos helemaal niet duur. Voor 50 euro heb je de entree, de dagmenu,glaasje wijn kop koffie en dessert. En om 15.00uur en 20.00uur gratis een bak koffie. Waar vind je dat nauw in het centrum van onze hoofdstad. Drinken andere directeuren ook geen glaasje mee met hun personeel. Kriek geven is altijd makkelijk van de zijlijn maar zie ook eens de plus punten van een ondernemening.

    /   Reply  / 
 35. Marokkaantje

  De eigenaar van de Thermos de heer Jan Kuipers, is een top zakenman en doe het heel goed, heel vriendelijk! en daarom mag ik hem heel graag,
  Respect en groeten aan Jan,

  Marokkaantje

    /   Reply  / 
 36. hans moerland

  ik kom er al 14 jaar in gasauna thermos en vaker wat dronken
  sauna bezoekers gezien die de boel op stelten zet maar ook in de stad zelf
  er zijn mensen op de 5e etage die dekken de nood uitgang verlicting af en dus zeer gevaarlijk ik ben bijna gevallen
  mijn vraag is zouden er rode tl buizen erin gezet kunnen worden
  dan kan ik tenminste wat zien waar ik loop t is veel te donker en gevaarlijk t zou voor mij wenselijk zijn
  nog een vraag komt er nog een nieuwe gaysauna ij in amsterdam?
  groeten hans moerland

    /   Reply  / 
 37. sportingact

  De 5e etage is inderdaad wel donker Hans, maar als je dingen ziet gebeuren, gewoon melden bij de bar of bij de eigenaar zelf en die zal er alle aan doen het e.e.a te voorkomen. en diegene die het doen kunnen rekenen op een rite richting uitgang. Mensen bewust in gevaar brengen is nog steeds strafbaar, maar diegene die het signaleert moet dan wel doorgeven. Ze kunnen moeilijk beneden zien wat boven gebeurt, toch?

  Lijkt me sterk dat er een tweede sauna komt. Zou wel leuk zeer welkom zijn.

    /   Reply  / 
 38. Pingback: Thermos sauna kan zich internationaal nog altijd meten | Gay

 39. remie

  nou ik vind de thermos echt wel een fantastiche goede sauna
  al die laffe mensen die nu zo over thermos klagen
  erg laag in hun iq zijn echt wel zielig
  ik vind jan een toffe eigenaar open altijd en gezellig
  voor iedereen
  hoop de thermos weer mx gouw open weer zal zijn
  groetjes,remie

    /   Reply  / 
 40. matthew

  jeejj.beste jan,van thermos
  weet echt wel zeker je mij wel goed kent
  ik zou je graag eens willen bellen/mobiel
  groetjess mattjhew

    /   Reply  / 
 41. remie

  hejj,jan zou je me eens willen bellen,ik remie
  weet egt heel zeker je mij wel goed kent

    /   Reply  / 
 42. mattjhew

  heeejj,aller beste sauna van amsterdam
  (WANNEER GA JE NOU WEER OPEN….IK MIS ALLES
  mvg:Mattjhew

    /   Reply  / 
 43. mattjhew

  jhee wat zijn julie allemaal toch ineens mietjes+gluipers
  >laat je eens zien wie je bent< om zo er over te reageren
  met al jullie kritiek over de thermos
  laat wel zijn en wees blij dat er nu nog
  zo,n goede fijne gay-sauna is in amsterdam
  zeker altijd de beste dan die nieuwe
  ongezellige gevaarlijke nw-thermos bij centraal
  vind deze echt heel waardeloos
  (((liever onze oude vertrouwde thermos sauna)))

    /   Reply  / 
 44. mattjhew

  zou echt (geen) enkele nieuew sauna in amnsterdam willen
  dan onze enige vertrouwde (beste Thermos sauna in de nederland/amsterdam dan thermos
  er is echt geen betere
  (jammr,het even is gesloten nu….)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>