Kabinet steunt Gay Games Amsterdam

Het Kabinet steunt het streven om de Gay Games in 2018 opnieuw naar Amsterdam te halen. Dat staat in een stuk over toerisme, dat staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ook wil het kabinet zich hardmaken voor de Olympische Spelen in 2028. De Gay Games vonden in 1998 voor het eerst niet in Amerika plaats, maar in Amsterdam. Menigeen heeft warme herinneringen aan deze week in augustus, waarin de hoofdstad één week ‘ons domein’ was. Wie herinnert zich niet de openingsact ‘It’s Raining Men’ met 200 strippende matrozen (klik hier voor filmpje).

 

Het Kabinet wil inspanningen steunen om de Games opnieuw hierheen te krijgen, als Amsterdam zich kandideert. De gemeente neemt daarover in 2011 een besluit. Komend jaar vinden de Gay Games alvast dicht bij huis plaats: in Keulen, en zijn dan ook een heel klein beetje ‘van ons’: de zeilwedstrijden worden gehouden op de Maasplassen bij Roermond. Onlangs werd bekendgemaakt dat het Amerikaanse stad Cleveland in 2014 de homospelen zal organiseren.

Lees ook:Regering positief over Gay Games in Amsterdam
Lees ook:Gay Games 2014 in Cleveland
Lees ook:Amsterdam afgevallen in strijd om Gay Games 2018
Lees ook:Hongkong krijgt Gay Games 2022
Lees ook:Opnieuw Gay Games in Amsterdam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>