Stukje Gay Games Keulen 2010 vindt in Nederland plaats

De Gay Games komen in 2010 naar het Duitse Keulen: van 31 juli tot en met 7 augustus vindt daar de 8e editie van de Gay Games plaats. Nieuwe onderdelen zullen veldhockey en zeilen zijn, omdat daar veel vraag naar was. De organisatie kon in de omgeving van Keulen geen geschikte plek vinden om te zeilen en heeft als locatie gekozen voor de Maasplassen bij Roermond: een uur rijden van Keulen. De sporters zullen met shuttlebussen van Keulen naar Roermond en terug worden vervoerd. De zeilwedstrijden worden volgens de internationale richtlijnen georganiseerd: eventuele topprestaties worden daardoor wereldwijd erkend.

Wie herinnert zich niet de Gay Games in 1998 in Amsterdam? Even, één weekje, was de stad gay: waren wij in de meerderheid. Dat was een geweldig gevoel, waar menigeen met weemoed aan terugdenkt. Er zijn geen criteria om je te kwalificeren: iedereen kan meedoen. De 8e editie gaat 33 sporten tellen en vier culturele evenementen: een internationaal koorfestival, een international bands festival, de ‘International Memorial Run’ en tentoonstellingen van beeldende kunst. Keulen verwacht 10.000 deelnemers voor het sportgebeuren en zo’n 2.000 voor de culturele activiteiten.

Lees ook:Stukje Gay Games op Nederlandse bodem bij Roermond
Lees ook:Inschrijven Gay Games Keulen begint
Lees ook:Gay Games Keulen stevenen af op succes
Lees ook:Regering positief over Gay Games in Amsterdam
Lees ook:Opnieuw Gay Games in Amsterdam?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stukje Gay Games Keulen 2010 vindt in Nederland plaats

  1. Pingback: Gay Games Keulen stevenen af op succes | Gay

  2. Pingback: Kabinet steunt Gay Games Amsterdam | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>