Regering positief over Gay Games in Amsterdam

Staatssecretaris Frank Heemskerk (PvdA) van Economische Zaken wil zich ervoor inzetten om de Gay Games weer naar Amsterdam te krijgen. Dat zei hij vandaag na een verzoek van D66 Kamerlid Boris van der Ham. De gemeenteraad van Amsterdam had zich daar in augustus al positief over uitgelaten: op 20 augustus nam de raad een motie van D66 gemeenteraadslid Petra Hoogerwerf aan om te proberen de Games opnieuw in huis te halen.

Het zou de tweede keer worden dat de hoofdstad het evenement organiseert; tien jaar geleden vonden de Gay Games in Amsterdam plaats. Menigeen denkt nog altijd met weemoed daaraan terug. Bij de Gay Games is iedereen welkom, ongeacht seksuele voorkeur of afkomst. Volgens Van der Ham passen ze heel goed in Amsterdam: ‘Amsterdam ademt vrijheid en gezelligheid. De Gay Games passen daar als groot evenement voor zowel homo’s als hetero’s perfect bij.’

Lees ook:Stukje Gay Games Keulen 2010 vindt in Nederland plaats
Lees ook:Gay Games Amsterdam 10 jaar later
Lees ook:Kabinet steunt Gay Games Amsterdam
Lees ook:Opnieuw Gay Games in Amsterdam?
Lees ook:Inschrijven Gay Games Keulen begint

1 Reacties // Reageer

One thought on “Regering positief over Gay Games in Amsterdam

 1. Ton Rietbroek

  Tien jaar geleden ben ik vrijwilleger geweest bij de gay games op verschillende locaties.
  Ook een beetje bij de voorberijding.
  Deze week heb ik als geweldig ervaren in Amsterdam.
  Een week lang een gemoedelijke,gezellige sfeer.
  Van mij mag er wel weer een gay games komen in onze hoofdstad Amsterdam.
  Weer een week voor ons homo’s
  Zonder agressie wat soms terug lijkt te komen helaas.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Kabinet steunt Gay Games Amsterdam | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>