Opnieuw Gay Games in Amsterdam?

De gemeenteraad van Amsterdam gaat bekijken of de Gay Games weer naar de hoofdstad kunnen komen: in 1998 waren ze een onvergetelijk festijn. D66 raadslid Petra Hoogerwerf vindt dat de stad moet proberen de Gay Games of de Out Games naar de stad te halen en deed het voorstel. Hoogerwerf vindt de Games passen bij een ‘internationale, levendige stad als Amsterdam, waarin homoseksualiteit over het algemeen niet als iets vijandigs wordt beschouwd.’ Wethouder Carolien Gehrels heeft sport in haar portefeuille en ‘voelt zich er erg door aangesproken’: ze ‘hoort zelf tot de doelgroep’. Maar ze moet bezien of de Gay Games past in de reeks evenementen die Amsterdam organiseert.’

Hoe succesvol ook, Amsterdam moest na de Gay Games in 1998 opdraaien voor een miljoenenverlies. De accountants kwamen uit op een tekort van 6,5 miljoen gulden en concludeerden dat de organisatoren er administratief zo’n zootje van hadden gemaakt, dat geen schuldigen meer aan te wijzen waren. De Spelen in Montreal eindigden met 4,3 miljoen dollar in het rood. Gay Games of Out Games; dat maakt Hoogerwerf niet uit. De laatste zijn een spin-off van de Gay Games en bestaan sinds 2006, toen ze voor het eerst in Montreal werden gehouden. De volgende Out Games zijn in 2009 in Kopenhagen, de volgende Gay Games 2010 in Keulen. Een stukje daarvan (zeilen) vindt op Nederlandse bodem plaats: in de Maasplassen bij Roermond.
Zie ook ‘Lesbische Olympiërs met medailles‘.

Lees ook:World Outgames in Kopenhagen
Lees ook:Regering positief over Gay Games in Amsterdam
Lees ook:Geen samenwerking tussen Gay Games en World OutGames mogelijk
Lees ook:Kabinet steunt Gay Games Amsterdam
Lees ook:Amsterdam afgevallen in strijd om Gay Games 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw Gay Games in Amsterdam?

 1. Marsvrouwtjes

  Hoi. wij zoeken nog steeds een leven. Dus we dachten laten we nog een bericht plaatsen. Is dit levenloos?
  Jammer dan want we waren net op de sex pagina kijken dat leek ons wel levnedig?
  niet?
  naaaaa zeg dan maar wat we wel kunnen doen.

  xxxxxxx levenloze kindjes die heel diep gezakt zijn.. WE LOVE YOUUUUUUUU

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Roze Jaar Amersfoort van start | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>