Loopt homo-emancipatie nou écht wel zo goed?

IMG_20160517_101455Homo’s zweren samen!’ Alweer één, die homo’s en lesbo’s allerlei complottheorieën toedicht. De Schotse katholieke bisschop Joseph Devine waarschuwt zijn volgelingen voor ‘een gigantische samenzwering, die een kluit homoactivisten beraamt om de samenleving om te vormen’. Met afgrijzen zag de kerkvader dat de homoactivist Ian McKellen onlangs voor zijn werk ter bevordering van de homo-emancipatie werd geëerd. De bisschop ‘verlangt terug naar de tijd waarin mensen als Oscar Wilde in de gevangenis werden gegooid’. Nou beweerde ‘mijn goede vader’ (een legerofficier van de oude stempel) begin jaren zeventig dat homo’s ‘staatsgevaarlijk’ waren. Dat beet hij me toe, toen ik als pubertje uit de kast kwam. Ik vluchtte daarna weg uit dat verstikkende milieu in Ermelo en zocht mijn heil in de grote stad.

Ik dacht dat dergelijke onzin zo zoetjes aan wel tot het verleden behoorde: de homo-emancipatie was immers zo goed als voltooid? Maar ze duiken de laatste tijd steeds weer op, de ‘homominnende oneliners’. Vorige week heetten we ‘erger dan terroristen, ondermijnden we de maatschappij en indoctrineerden we kinderen vanaf twee jaar’. De politie suggereerde dat we op klaarlichte dag stadsparken onveilig maken met ons bandeloze gedrag. We veroorzaken aardbevingen, we zijn bij de beesten af, we zijn kinderloze parasieten. Dat zijn niet eens citaten van échte orthodoxen die ons niets liever dan de dood toewensen! Historici zeggen dat de geschiedenis altijd op –en neergaande  golfbewegingen vertoont. Gaan we weer terug naar begin jaren zeventig? Of zijn we al lang teruggezakt naar dat niveau? Alle euforische verhalen uit politiek Den Haag en van grote geïnstitutionaliseerde homo-organisaties ten spijt, kan ik me niet aan de indruk onttrekken, dat het helemaal niet beter gaat met homoland anno 2008.

Lees ook:‘Dansen op de vulkaan’ op filmfestival
Lees ook:Hurkmans – bekend van ‘de roze hostierel’ – treedt af als bisschop Den Bosch
Lees ook:Tweede Nederlandse bisschop schuldig aan misbruik jongetjes
Lees ook:Bisschop Gijsen misbruikte twee jongens
Lees ook:PANN met ‘Sparkle of Spring’ naar Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>