Politie suggereert ten onrechte dat homo’s overdag cruisen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

‘Wij doen geen oogje toe. Kom nou!’ Dat zegt hoofdcommissaris Welten van de Amsterdamse politie in het Parool: ‘de politie treedt wel degelijk op tegen homo’s die ‘op aanstootgevende wijze’ in het Vondelpark cruisen.’ Hij ergert zich aan het beeld dat de media schetst van seksende homo’s in het park en zijn politiekorps die daartegen niets zou ondernemen. ‘Er is niks tegen als homo’s elkaar willen ontmoeten op momenten dat niemand in het Vondelpark nog zijn hond uitlaat. Maar als derden ons melden dat zij last hebben van schennis van de eerbaarheid, dan treden we op.’ Cruisen in het park, of seks in het openbaar, moet kunnen. Dat adviseerde het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit (LECD) van de politie vorige week nog aan de grote steden.

‘Het is gewoon niet waar en het is mooi geweest met die suggestie’, zegt Welten. Hij doelt op artikel 239 van het Wetboek van Strafrecht, dat schennis van de eerbaarheid op de openbare weg strafbaar stelt. Mij verbaast alle heisa. Alsof homo’s onder het oog van spelende kleuters elkaar met de broek op de knieën achterna zitten. ‘Cruisen is van alle tijden en uitbannen lukt toch niet. Ze doen het stiekem en meestal zonder anderen ermee lastig te vallen’, zei Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam. En zo is het ook. De gemiddelde homo, áls hij al een park frequenteert, doet dat ’s nachts, buiten het zicht van iedereen. Die ene malloot die overdag het één en ander niet kan laten, lijkt mij niets anders dan een ‘potloodventer’ (exhibitionist): geen homo.

Lees ook:Media versloegen nieuws over cruisende homo’s hijgerig
Lees ook:‘Buitenseks gedogen’, zegt denktank van de politie
Lees ook:Niet pluis op homo-ontmoetingsplaats Vondelpark
Lees ook:Locatie TransAmsterdam PrideWalk meetingpoint
Lees ook:Anti-homobeleid op homo-cruisingplek Galgenveld

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Politie suggereert ten onrechte dat homo’s overdag cruisen

  1. Pingback: Homoseks in Kralingse Bos moet minder | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>