‘Buitenseks gedogen’, zegt denktank van de politie

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Cruisen in het park, of seks in het openbaar, moet kunnen. Het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit (LECD) van de politie adviseert de grote steden om cruisen in parken te gedogen. ‘Cruisen is van alle tijden en uitbannen lukt toch niet. Ze doen het stiekem en meestal zonder anderen ermee lastig te vallen’, aldus Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam: ‘Homo’s worden op cruiseplekken nogal eens belaagd. Door gedragsregels af te spreken, kan de veiligheid worden vergroot.’ In Nijmegen staan sinds kort borden in parken met wat je moet doen als potenrammers je hebben belaagd. Natuurlijk blijft kritiek niet uit en niet alleen uit de gereformeerde hoek. Op NOVA kwamen nogal wat hetero’s aan het woord, die er niets van moesten hebben (nota bene mijn eigen kapstertje!). Een enkeling vindt het best: ‘Laat die jongens lekker gezellig dingen doen’, reageerde een oudere hetero.

Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland zegt dat er regelmatig klachten bij het COC binnenkomen over seksende mannen, ‘maar als we het nader onderzoeken, blijkt het vaak mee te vallen. Dan klaagt iemand dat zich twee kilometer verderop bepaalde dingen afspelen. Vaak is de gedachte aan twee seksende mannen al genoeg om te denken dat ze ‘wat’ zien. Vergeet niet dat hetero’s een complete infrastructuur tot hun beschikking hebben om seks te hebben. Homo’s hebben dat veel minder en moeten dan maar naar een park.’


We kunnen er zelf best iets aan doen: niet op klaarlichte dag openlijk lopen vozen. Dat geeft critici maar de kans om te roepen dat ‘hun kinderen het niet hoeven te zien’. En terecht, eigenlijk. Ruim je troep op.
Cruising areas zijn vaak in de verte al te herkennen aan de lading troep die er achteloos is neergekwakt: condooms, verpakkingen, tissues. In ‘Buitenseks: homo’s, ruim je troep op!’ hield ik vorige herfst een pleidooi om je zooi op te ruimen. Buitenstaanders reageren mede door al die rommel negatief op cruisen. Homo’s in Berlijn lieten zien hoe het ook kan: ze mestten het door homo’s drukbezochte stadspark Tiergarten uit, na klachten van omwonenden over troep.

Bij het Nieuwe Meer hangen natuurliefhebbers (van het COC?) in drukbezochte bosjes lege plastic tassen aan de takken op en nemen volle tassen mee. In het Kralingse Bos in Rotterdam hield een jaar of wat geleden een spontaan opgerichte groep homo’s de boel schoon. Ten Zuiden van München ligt aan het riviertje de Isar bij Wolfratshausen een schitterend natuurgebied: een waar homoparadijs. Begin 80er jaren ruimden homo’s na klachten massaal met elkaar de natuur op, om klagers in ieder geval dát argument uit handen te nemen om cruisen te verbieden.

Lees ook:Homo’s maken buitenseks-gebieden schoon
Lees ook:Buitenseks: homo’s, ruim je troep op!
Lees ook:Politie suggereert ten onrechte dat homo’s overdag cruisen
Lees ook:Biertje?
Lees ook:Schuddende billen op Zomercarnaval

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Buitenseks gedogen’, zegt denktank van de politie

  1. Pingback: Rotterdam plaatst homopaaltjes | Gay

  2. Pingback: Moeten homo’s openlijk over cruisen praten? Onzin! | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>