Roze film wint publiekprijs Afrika Filmfestival

Op het filmfestival ‘Africa in the Picture’ in Amsterdam (2012: klik hier) is een roze film in de prijzen gevallen. ‘Voodoo Women’ won afgelopen maandag de publieksprijs voor beste korte film. Het festival is het enige in ons land dat recente films toont over Afrika en de Afrikaanse diaspora (Noord -en Zuid-Amerika, het Caribische gebied en Europa). De Cubaanse film van Carolina Valencia is een autobiografisch verhaal over een transseksuele voodoovrouw (bron: persbericht).

Wanneer Carlos door een priester wordt ingewijd in de Afro-Cubaanse religie, heeft dat grote gevolgen voor hem. Hij moet in zichzelf graven naar zijn diepste innerlijke wensen, zijn jeugd en zijn verleden. Uiteindelijk vindt hij zichzelf terug als Carolina. Na deze transseksuele transformatie kan ze als voodoo woman aan het werk gaan.

Lees ook:Veel homofilms op filmfestival Africa in the Picture
Lees ook:Uitgekomen op dvd – Fresa y Chocolata
Lees ook:Salon Cine Gay Latino: Cuba y la Noche
Lees ook:VS: College Sport cancelt topwedstrijden in North-Carlina vanwege LHBT-homowet
Lees ook:‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>