Veel homofilms op filmfestival Africa in the Picture

Vandaag opent de het filmfestival ‘Africa in the Picture’ in het Ketelhuis in Amsterdam met de Zuid-Afrikaanse film ‘Jerusalema’ (editie 2012: klik hier). Tot en met maandag 14 september draaien meer dan 50 films in elf filmhuizen in Nederland. Het is het enige festival in ons land met hedendaagse films die zich afspelen in Afrika of de Afrikaanse diaspora. Uniek is de ruime aandacht voor Gay Afrika. De eerste (in het geheim gemaakte) Egyptische homofilm ooit, ‘All My Life’, draait op zondag 14.30 uur in het Ketelhuis. De film wordt maandag herhaald om 17.00 uur, met na afloop het debat ‘Schuilen voor altijd’ met regisseur Maher Sabry. Dinsdag draait de film om 19.30 uur in Lantaren/Venster Rotterdam en woensdag dezelfde tijd in Filmhuis Den Haag.

De film gaat over de homoseksuele Rami, die een vrij leven wil en niet langer in de kast wil zitten: ‘All My Life’ werd prompt in Egypte en andere Afrikaans/Arabische landen verboden. Zondag draaien ook twee Cubaanse homofilms in het Ketelhuis: ‘The 2 Cuba’s’ over twee homo’s op het eiland en ‘Voodoo Woman’, een autobiografische film over een transseksuele voodoovrouw. Zondag om 19.00 uur en maandag vanaf 19.30 uur.

 

Maandag wordt om 18.00 uur ‘Family’ in het Ketelhuis gedraaid, een Amerikaanse film over een groep zwarte en latino lesbo’s die besluit samen uit de kast te komen. Daarna volgen vanaf 21.15 uur ‘Live Free or Die’ (Zimbabwe) en ‘Correct Raping’ (Zuid Afrika) met daarna een debat met de makers en hoofdpersonen: ‘Tranen om Afrika, geweld tegen Afrikaanse homoseksuelen en lesbiennes’. Na alle serieuze kost wordt maandag om 22.00 uur afgesloten met de filmversie van de Amerikaanse tv-serie ‘Noah’s Arc’. Noah en Wade trouwen eindelijk met elkaar in ‘Noah’s Arc, Jumping the Broom’, met nichtenhumor, drama en mode. Dinsdag om 21.30 uur te zien in Lantaren/Venster in Rotterdam.

 

Zondag is vanaf 17.15 uur een reeks korte homofilms in het Ketelhuis te zien: ‘Beyond Hate Crimes’, over het toenemende geweld in Zuid-Afrika tegen, ondanks een wet die bescherming moet bieden. ‘BFF’: een Zuid-Afrikaanse lesborelatie komt in het gedrang als de BFF (best friend forever) langskomt. ‘Float’: een jonge schilder op de Bahama’s en een onverwachte liefde. ‘Panty Man’: een Amerikaanse underground poëzieclub en een man met een fetisj voor lingerie. ‘Soulja’: een feminiene Afrikaanse student en zijn moeder worden gepest door hooligans. Over tickets (en de prijs) is nergens iets te vinden; klik hier voor reserveringen bij het Ketelhuis.

Lees ook:Gay Film Night Ketelhuis Amsterdam: ‘Jongens’
Lees ook:Gay Film Night Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Gay Film Night met ‘Any Day Now
Lees ook:Africa in the Picture – tien jaar Gay Afrika
Lees ook:GAY Africa in the Picture in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>