‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards

De speelfilm Moonlight‘, een van de favorieten voor de komende Oscars, is maandag de grote winnaar geworden tijdens de Gotham Independant Awards in New York (trailer: klik hier). Moonlight werd gekozen tot Beste Film, won de publieksprijs en viel in de prijzen Beste Script en de Special Gotham Award voor Beste Ensemble.

De film van regisseur Barry Jenkins laat drie delen uit het leven van een Afro-Amerikaan in Miami zien: jeugd, puberteit en volwassenheid. op school wordt hij gepest en worstelt met zijn achtergrond en homoseksualiteit. De film draait vanaf 26 januari in ons land. De Gotham Awards zijn filmprijzen voor onafhankelijke films en vormen een belangrijke graadmeter voor de Oscars: in 2014 won Best Gotham Film ‘Birdman’ een Oscar, in 2015 ‘Spotlight’.

Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:Oscarwinnaar Moonlight vanaf donderdag in meer bioscopen te zien
Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:‘Moonlight’ wint Golden Globe voor Beste Dramafilm
Lees ook:Publieksprijs International Rotterdams Film Festival voor ‘Moonlight’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>