Moonlight wint Oscar voor beste film

De film Moonlight heeft de Oscar voor beste film in de wacht gesleept. De uitreiking wordt in Hollywood al ‘de envelopegate genoemd. In eerste instantie werd het beeldje uitgereikt aan La la Land. De volledige cast had zich al op het podium verzameld, toen de producent van de film de microfoon greep en zei dat er een fout was gemaakt. Er was een kaartje uit een verkeerde envelop getrokken. Over de oorzaak van de blunder  wordt nog altijd driftig gespeculeerd.

Moonlight was genomineerd voor acht Oscars en won er drie: beste film, beste mannelijke bijrol en beste script. De laatste keer dat een roze film zoveel nominaties had, was Milk in 2008. Onlangs won Moonlight (trailer: klik hier) de Golden Globe voor beste dramafilm. De film is gebaseerd op het theaterstuk Moonlight Black Boys Look Blue en gaat over een donkere homoseksuele jongen in een ruige achterstandswijk in Miami, een wijk waar ook regisseur Barry Jenkins opgroeide. Vorig jaar kreeg de Academy veel kritiek te verduren, omdat de nominaties steevast ‘witter dan wit’ waren.

Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:‘Moonlight’ wint Golden Globe voor Beste Dramafilm
Lees ook:Milk genomineerd voor acht Oscars
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008
Lees ook:Oscarwinnaar Moonlight vanaf donderdag in meer bioscopen te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>