Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties

De film Moonlight heeft maar liefst acht Oscarnominaties op zak. De meest prestigieuze filmprijzen worden dit jaar op zondag 26 februari uitgereikt. De film gaat donderdag 26 januari in ons land in premiére tijdens het Internationaal Rotterdams Film Festival (IFFR 2017). Onlangs won de film (trailer: klik hier) een Golden Globe – de prijzen die de internationale pers jaarlijks uitreikt – in de wacht voor beste Dramafilm.

De film is gebaseerd op het theaterstuk Moonlight Black Boys Look Blue en gaat over een donkere homoseksuele jongen in een ruige achterstandswijk in Miami, een wijk waar ook regisseur Barry Jenkins opgroeide. Zijn film is genomineerd voor onder meer Beste Film, Beste Acteur in een Hoofdrol, Beste Acteur in een Bijrol en beste Regie. Vorig jaar kreeg de Academy veel kritiek te verduren, omdat de nominaties steevast ‘witter dan wit’ waren. Daar lijkt dit jaar mee afgerekend. Nu nog het winnen van de Oscars …

Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards
Lees ook:‘Moonlight’ wint Golden Globe voor Beste Dramafilm
Lees ook:Publieksprijs International Rotterdams Film Festival voor ‘Moonlight’
Lees ook:Oscarwinnaar Moonlight vanaf donderdag in meer bioscopen te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>