‘Moonlight’ wint Golden Globe voor Beste Dramafilm

Zondagnacht werden in Hollywood voor de 74e keer de Golden Globes uitgereikt, de film- en televisieprijzen die door de pers worden toegekend. De film Moonlight werd Beste Dramafilm (trailer: klik hier). De film gaat over een donkere homoseksuele jongen in een achterstandswijk. De film was zes keer genomineerd, onder meer voor Beste Regie, Beste Script en Beste Actrice in een Supporting Rol. De vijf andere nominaties gingen naar de musicalfilm La La Land, met in totaal zeven awards de grote winnaar dit jaar.

Paul Verhoeven won voor het eerst in zijn carrière een belangrijke filmprijs. Zijn film Elle kreeg er twee: Beste Buitenlandse Film en Beste Actrice in een Filmdrama (Isabelle Huppert). De uitreiking draaide dit keer om diversiteit: opvallend veel Globes gingen naar producties over Afro-Amerikaanse personages. Meryl Streep kreeg en oeuvreprijs en beklemtoonde dat diversiteit en tolerantie juist nu beschermd meoten worden. Ze haalde hard uit naar aankomend president Trump. Ze riep de pers op om de vrijheid , waardigheid en waarheid hoog te houden als Trump vanaf 20 september in het Witte Huis woont.

Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:Queer Palm op Cannes Filmfestival voor lesbische liefdesfilm VS
Lees ook:Geen Golden Globes, maar acht Oscar-nominaties voor ‘The Imitation Game’
Lees ook:‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>