Queer Palm op Cannes Filmfestival voor lesbische liefdesfilm VS

De Amerikaanse lesbische liefdesfilm ‘Carol‘ heeft zaterdagavond de Queer Palm gewonnen op het Filmfestival van Cannes, de roze equivalent van de filmprijs Palme d’Or (voorproefje: klik hier). De film, met Cate Blanchett en Roony Mara en geregisseerd door Todd Haynes, is een bewerking van de novelle ‘The Prince of Salt’ van Patricia Highsmith handelt over twee vrouwen die in de jaren ’50 in New York verliefd op elkaar worden.

De film ‘The Lobster‘, een love story van twee heren op leeftijd, kreeg een bijzondere vermelding en won zondagavond de juryprijs op het hoofdfestival, maar ‘Carol‘ gold by far als dé LGBT-film dit jaar op het festival. Op het hoofdfestival deelde de film de prijs voor beste actrice (Roony Mara). De Queer Palm werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Lees ook:Queer Palm 2016 voor ‘Les Vies de Thérèse’
Lees ook:Film ‘Carol’ – lesbische liefde in de jaren ’50
Lees ook:Zuid-Afrikaanse film Skoonheid krijgt Queer Palm 2011
Lees ook:Eerste Roze palm voor horrorkomedie
Lees ook:Filmfestival Cannes krijgt Roze Palm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>