Zuid-Afrikaanse film Skoonheid krijgt Queer Palm 2011

De Queer Palm, de roze variant van de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes, ging zaterdag naar de Zuidafrikaanse film ‘Skoonheid’ (klik hier voor filmfragment). Het is en passant de eerste film  in Cannes in de Afrikanertaal.  De film van regisseur Oliver Hermanus gaat over François, een Afrikaner van middelbare leeftijd en zijn worsteling met zijn homoseksualiteit.

 

Zijn keurig verzorgde leventje in Bloemfontein wordt overhoop gehaald, als hij verliefd wordt op de 23-jarige zoon van een oude vriend. Juryvoorzitter Elisabeth Quin zei dat de jury ‘getroffen was door deze film over zelfhaat, homofobie en racisme’.  De Queer Palm werd vorig jaar in het leven geroepen naast de jaarlijkse Gouden Palmen. De prijs is bedoeld voor een film op het festival die een positieve bijdrage leveren aan de internationale beeldvorming van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders. Dit jaar vindt tot en met zondag 22 mei de 64e editie plaats, met de uitreiking van de Roze Palm op de slotavond.

Lees ook:Première ‘Skoonheid’ in Rialto
Lees ook:Eerste Roze palm voor horrorkomedie
Lees ook:Filmfestival Cannes krijgt Roze Palm
Lees ook:Queer Palm 2016 voor ‘Les Vies de Thérèse’
Lees ook:Queer Palm op Cannes Filmfestival voor lesbische liefdesfilm VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>