GAY Africa in the Picture in Amsterdam

Zaterdag 20 oktober 2012 opent Gay Africa in the Picture in Smart Project Space (op het voormalig WG0-terrein in Amsterdam Oudwest). Het maakt onderdeel uit van de 15e editie van het filmfestival Africa in the Picture (AITP), dat vrijdag 18 oktober opende en het enige Afrikaanse filmfestival is met een roze programma.

AITP erkent de rechten voor alle LGBT’s in Afrika en biest een platform aan filmmakers en activisten die strijden voor acceptatie en vrijheid van LGBT’s in Afrika. De opening is zaterdag om 19.15 uur met ‘Call Me Kuchu’, een met awards overladen film over David Kato. Hij was de eerste openlijke homoseksueel in Uganda, die werd vermoord voor waar hij voor stond. Zondag 28 oktober begint om 17.00 uur een debat in de Smart Chapel: hoe kunnen social media jonge homo’s en lesbo’s uit de Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse gemeenschap in Nederland steunen. Het verdere  roze programma: zie website.

Lees ook:Gay film wint Africa Film Festival Award
Lees ook:Africa in the Picture – tien jaar Gay Afrika
Lees ook:Gay Afrika op filmfestival Africa in the Picture
Lees ook:Veel homofilms op filmfestival Africa in the Picture
Lees ook:Roze film wint publiekprijs Afrika Filmfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>