Uitgekomen op dvd – Fresa y Chocolata

Na ‘An Englishman in New York’ en ‘Were the World Mine’ kwam er recentelijk nog een derde beeldschone homofilm op dvd uit: ‘Fresa y Chocolata’, een Cubaanse film uit 1994 (klik hier voor trailer). Op het terras van een Cubaanse ijssalon valt kunstenaar en levensgenieter Diego als een blok voor de macho student David. De bloedmooie jongeling is overtuigd communist, zit vol vooroordelen en moert niets hebben van lichamelijke toenadering, maar hij kraakt wel gefascineerd door Diego en zijn voorkeur voor buitenlandse drank, Maria Callas en in Cuba verboden literatuur.

De film is een Cubaanse film die openlijk kritiek levert op het intolerante bewind van Fidel Castro en de eerste Cubaanse film die een commerciële release in de Verenigde Staten kreeg. De film werd voor een Oscar genomineerd, won de Prix de Jury (de Zilveren Beer) op de Berlinale in Berlijn, de Teddy Award voor de beste film vanuit een roze perspectief gezien en de Sundance Prix de Jury.

Lees ook:Cubaanse LHBT’s minder bedroefd over dood Fidel Castro
Lees ook:Eerste transgender huwelijk in Cuba
Lees ook:Nichtje Fidel Castro roept op tot ‘congadans’ tegen homofobie
Lees ook:Salon Cine Gay Latino: Cuba y la Noche
Lees ook:Juryprijs Roze Filmdagen voor ‘Transit Havana’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>