Dvd-tip – Were the World Mine

Nu op dvd: ‘Were the World Mine’, een Amerikaanse romantische musicalfilm uit 2008 (klik hier voor de trailer). Het verhaal over homo empowerment is gebaseerd op ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Shakespeare, geregisserd door Tom Gustafson. Timothy (Tanner Cohen) is openlijk homo op een jongenskostschool, maar wordt behoorlijk gepest op school. Om de realiteit te ontvluchten, trekt hij zich vaak terug in zijn eigen droomwereld, de wereld van de musicals. Hij leeft met zijn moeder (Judy McLane) die moeite met zijn geaardheid heeft. Timothy krijgt de hoofdrol Puck in de schoolopvoering van het stuk van Shakespeare. 

 

Net als Puck ontdekt hij het recept om een magische bloem te maken die de power of love uitstraalt. Hij gebruikt de bloem om het homofobe stadje in zijn om te turnen. De hele stad verandert in chaos, als verstokte hetero’s verliefd worden op vrienden, collega’s en chefs van hetzelfde geslacht. De dramadocente Ms. Tebbit (Wendy Robie) confronteert Timothy met de vraag of zijn actie meer kwaads dan goeds heeft voortgebracht.

Lees ook:Roze Filmdagen in Amsterdam
Lees ook:Kostuumdrama De Shakespeare Club toert door het land
Lees ook:Première voorstelling De Shakespeare Club in Haarlem
Lees ook:Amsterdam eert COC met jubileumpenning
Lees ook:Antwerp Queer Arts Festival in teken van Midden-Oosten en Noord-Afrika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>