Première voorstelling De Shakespeare Club in Haarlem

Vrijdag 27 januari gaat de voorstelling De Shakespeare Club in première in de Haarlemse Toneelschuur. In de jaren ’40 en ’50 was de Shakespeare Club de voorloper van de Cultuur en Ontspannings Club (C.O.C.), in een tijd waarin homoseksualiteit nog verboden was. Gedogen is niet iets van deze tijd: in die tijd werd de club door de overheid – met tegenzin – gedoogd. Later verdwenen de puntjes, maar bleef de naam COC als ‘geuzennaam’ (of ‘merknaam’) bestaan.

Toneelgroep De Gemeenschap ‘koppelt strijdbaarheid aan humor in een fraai kostuumdrama van toneelschrijver Rob de Graaf’. Een aristocratische vorstin heeft te stellen met haar twee kinderen, die meer oog voor seksegenoten dan koninklijke plichten hebben. Een exotische minnaar, een manipulerende huisleraar en een zelfmoord maken het drama compleet. We leren -ook de spelers achter de rollen kennen: ‘leden van de club’, zoals homo’s elkaar vroeger wel noemden. De Shakespeare Club is ‘een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit bevechten, solidariteit, conventies en afwijking.’ Na Haarlem reist de voorstelling door het land (speellijst: klik hier).

Lees ook:Kostuumdrama De Shakespeare Club toert door het land
Lees ook:COC’s Shakespeare Club tijdens EuroPride in Amsterdam Museum
Lees ook:Danspaleis voor Roze Ouderen tijdens Europride
Lees ook:Amsterdam eert COC met jubileumpenning
Lees ook:Homo rugbyclub op Museumplein Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>