Amsterdam eert COC met jubileumpenning

Afgelopen Roze Zaterdag heeft de stad Amsterdam het 70-jarige COC geëerd met een jubileumpenning, als erkenning voor haar voortdurende inzet voor gelijke rechten en acceptatie van LHBT’s. Het COC werd in 1946 opgericht onder de schuilnaam Shakespeare Club, omdat homoseksualiteit toen nog verboden was. 

Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum heeft het COC tijdens Europride de COC’s Shakespeare Club ingericht, het kloppend hart van de drie roze weken in de hoofdstad. daar ontving COC-voorzitter Tanja Ineke de penning uit handen van wethouder Simone Kukenheim. De jubileumpenning is bestemd voor organisaties die een jubileum vieren.

Lees ook:COC’s Shakespeare Club tijdens EuroPride in Amsterdam Museum
Lees ook:Roze tennisclub Smashing Pink krijgt Penning Sportraad Amsterdam
Lees ook:Danspaleis voor Roze Ouderen tijdens Europride
Lees ook:Trans United en COC Amsterdam: rapport ‘bi-culturele transgenders’
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie COC Nederland met Bob Angelo Penning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>