ProGay presenteert nota Amsterdam Gay Capital

Amsterdam moet opnieuw Gay Capital van Europa worden. Dat staat in het visiedocument, dat ProGay afgelopen vrijdag aanbood aan de Amsterdamse wethouder (onder andere van Diversiteit) Freek Ossel. Het gemeentebestuur had de organisator van Amsterdam Pride en de Canal Parade gevraagd met ideeën en suggesties te komen. ProGay organiseerde twee debatronden met roze Amsterdams en organisaties en stelde met de uitkomsten de nota ‘Gedeelde toekomst’ op. Homobelang is heterobelang, vindt ProGay, maar als Amsterdam weer de Europese homohoofdstad wil worden, dan moet heteroland op alle niveaus opkomen voor de homowereld.

 

Zo moet de fysieke veiligheid worden vergroot en moet de politie alerter zijn op plekken waar homo’s en hetero’s elkaar tijdens het uitgaan nogal eens tegenkomen. Er moeten meer gay-straight alliances komen: homo’s en hetero’s moeten meer samenwerken om uitsluiting te voorkomen en acceptatie te bevorderen. Homofestivals als PinkChristmas moeten groeien. Andere suggesties: een internationaal homokorenfestival, een World Pride Photofestival en een groot sporttoernooi. Grote evenementen als Sail, het Holland festival en de Uitmarkt moeten meer verbindingen leggen met de homogemeenschap. Er moet een Roze Huis komen, net als een Homomuseum, dat niet zo mag heten, maar de onhandig lange benaming ‘Huis voor Homoseksualiteit en Maatschappij’ meekrijgt. In het horecabeleid moet meer aandacht komen voor eisen vanuit de homohoreca. Ossel bespreekt de nota op korte termijn met Burgemeesters en Wethouders van Amsterdam.

Lees ook:Tweede debatronde Amsterdam Gay Capital
Lees ook:Kiezersonderzoek ProGay Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Gay Capital: we moeten het zelf doen
Lees ook:ProGay krijgt vergunning Gay Pride 2010
Lees ook:Tjeerd Herrema voorzitter Raad van Toezicht van ProGay

1 Reacties // Reageer

One thought on “ProGay presenteert nota Amsterdam Gay Capital

  1. Sara

    Brochure’s worden naar hulporganisatie’s verstuurd, zodoende dat m’n de nodige info mbt ‘t omgaan met holebi’s helder kan inzien. Dwz dat het overgrote merendeel over alleen de info van de extravagante pride beschikt. Eens hier komaf mee maken… een jaarlijkse-campagne gratis krantje ( van Hoezo/Expreszo/ZiZo-magazine )samen met de pride- Proud to be free!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: ProGay krijgt vergunning Amsterdam Gay Pride | Gay

  3. Pingback: Officiële opening eerste VVV voor homo’s | Gay

  4. Pingback: Topavond over lusten en lasten van de anus | Gay

  5. Pingback: PvdA homovriendelijkste partij | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>