Tjeerd Herrema voorzitter Raad van Toezicht van ProGay

Tjeerd Herrema, voormalig PvdA-wethouder van Amsterdam,  is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van ProGay, de organisator van Amsterdam Gay Pride. Herrema volgt Ferry Houterman op: de oud-VVD-voorzitter in de Amsterdamse gemeenteraad trad in 2007 aan, toen ProGay aan het begin van een professionaliseringsslag stond. Herrema treedt aan op een moment waarop dat moet worden voltooid. Daarvoor geeft de gemeente Amsterdam een ton subsidie.

 

Zo betrekt de organisatie komende week een kantoor en is telefonisch bereikbaar. Twee nieuwe werknemers nemen taken over van vrijwilligers. De Raad van Toezicht wordt ‘verder geformaliseerd’, aldus ProGay, en gaat daarnaast een belangrijke rol spelen om de continuïteit van ProGay te waarborgen. De succesvolle Amsterdam Gay Pride kan dat volgens de organisatie ‘alleen blijven als ook de laatste stappen van professionalisering worden gezet. Herrema gaat hier als voorzitter van de RvT sturing aan geven.’

Lees ook:Ton Coenen vertretkt als directeur van Aids Fonds
Lees ook:Harry Derksen nieuwe voorzitter COC Haaglanden
Lees ook:Hommeles in de hoofdstad over Gay Pride
Lees ook:ProGay wil Roze Kerst in Amsterdam
Lees ook:Femke Halsema voorzitter Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>