PvdA homovriendelijkste partij

Van de Amsterdamse politieke partijen heeft de Partij van de Arbeid (PvdA) het meest homovriendelijke verkiezingsprogramma. Dat meldt ProGay, die de verkiezingsbeloften onderzocht van de zes grootste partijen in Amsterdam  die deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. ‘Vooral door zwaar in te zetten op sociaal acceptatie krijgt de PvdA een 7,8’, schrijft ProGay. De VVD staat met 7,7 op de tweede plaats, D66 met 7,2 op de derde.

 

De PvdA is voor Gay Straight Alliances, lokale Pink Codes en meer aandacht voor homoseksualiteit bij sportverenigingen. Daartegenover staat dat de partij – net als de CDA – tegen verplicht stellen van voorlichtingslessen op scholen is, een lang gekoesterde wens van de LGBT beweging. De VVD scoort hoog als het gaat om veiligheid.  Grote verschillen in opvattingen zijn er over Amsterdam Gay Capital. Op D66 en de PvdA na vinden alle partijen dat de homogemeenschap daar zelf voor verantwoordelijk is; D66 en de PvdA vinden dat ook de gemeente een rol heeft. Rotterdam maakt 1,2 miljoen euro vrij voor de Eurogames in 2011: In Amsterdam zijn er geen signalen dat er financiële steun komt om de spelen mogelijk te maken. ‘Gay Capital lijkt dan ook vooral een modeterm te zijn, zonder dat er echt op wordt doorgepakt’,  zegt Irene Hemelaar van ProGay. Op zaterdag 20 februari staan de partijen in de Balie tegenover elkaar tijdens het ProGay verkiezingsdebat.

Lees ook:EuroGames 2011 krijgt subsidie van Rotterdam
Lees ook:COC Rotterdam dreigt subsidie kwijt te raken
Lees ook:Hoe roze is Rotterdam eigenlijk?
Lees ook:Kiezersonderzoek ProGay Amsterdam
Lees ook:PvdA-raadslid misbruikt herdenking Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>