Eerste Roze Kerstmarkt in Amsterdam

Ondanks kritiek uit de heterohoek komt er dit jaar tóch een Roze Kerstmarkt in Amsterdam: op zondag  21 december in ’s lands homostraat Reguliersdwarsstraat. ProGay organiseert van 18 tot en met 28 december Pink Christmas (update 2010: klik hier). En waarom ook niet? Uitgerekend de homohoreca puilt tijdens de feestdagen uit, omdat velen onder ons niet op een al dan niet gezellige thuissituatie onder de kerstboom zitten te wachten. Laat de criticasters maar waaien: eindelijk gebeurt er weer wat in Amsterdam. Het nieuwe initiatief moet uitgroeien tot een jaarlijks winterevenement en een einde maken aan de klacht dat er in de winter niks te doen is voor homo’s en lesbo’s.

Zondag 21 december is de Reguliersdwarsstraat van 13.00 tot 19.00 uur omgetoverd tot een Roze kerstmarkt: de Pink Christmas Square. Compleet met kunstijsbaan met verschillende wedstrijden, marktkraampjes, Glühwein, warme chocomel, poffertjes en kerststal met twee Joseph’s en twee Maria’s (dát hoeft voor mij nou weer niet). Na afloop kunnen de mannen vanaf 18.00 uur goedkoop terecht op happy hour in Soho, de vrouwen vanaf 17.00 uur in het CREA Café aan de Grimburgwal. De hele middag verzorgt Pinq Radio haar uitzendingen vanaf de Pink Christmas Square.

Lees ook:Pink Christmas Korenfestival en Kerstmarkt
Lees ook:Roze kerstmarkt krijgt veel kritiek
Lees ook:Pink Christmas 2012 in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas 2011 in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas start met Pink Ice Party

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste Roze Kerstmarkt in Amsterdam

 1. Pingback: Gereformeerde homo’s beledigd over Roze Kerstmarkt | Gay

 2. George

  Als homo-zijnde zit ik eerlijk gezegd niet op dit soort activiteiten te wachten, want hoe ondersteunt dit namelijk de integratie en acceptatie van homo’s in onze samenleving en d continuitiet daarvan.
  Daarbij, moet er altijd van eeuwenoude dingen zoals kerst nou echt een roze ‘spin-off”komen?

  Laten we ongescheiden, met zijn allen dus, ongeacht geaardheid, ras of afkomst genieten van algemene dingen zoals een kerstmarkt.

  George

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>