Roze kerstmarkt krijgt veel kritiek

Hoe flinterdun de tolerantie in ons land tegenover homo’s en lesbo’s is, blijkt weer eens uit alle kritiek op een roze kerstmarkt in Amsterdam, zoals veel bitse reacties in dagblad de Telegraaf. Uitbater Sjoerd Kooistra, die zo’n beetje de hele homohoreca in de Reguliersdwarsstraat bezit, wil samen met de uitbater van de April, Soho en homodisco Exit van 18 tot en met 28 december een roze kerstmarkt in de straat. ‘Pink Christmas’ krijgt naast een markt ook een roze ijsbaan en een levende kerststal met twee Joseph’s of twee Maria’s. Op eerste kerstdag zal er een roze kerstviering plaatsvinden.

Kritiek alom én ja hoor, daar zijn ze weer: natuurlijk laat stadsdeel Centrum zich óók niet ongemoeid. Voorzitter Els Iping wil de roze markt op het Thorbeckeplein hebben, maar de organisatoren zijn huiverig om hun roze gebeuren op ‘het grootste heteroplein van de stad’ te houden. Nou sta ik ook niet te juichen om zo’n markt, maar áls die er komt, doe het dan alsjeblieft in ‘s-lands nichtenavenue en niet tussen de brallende hetero’s. En laat die twee Josephs of Marias alsjeblieft achterwege: ik kan me voorstellen dat dát alleen maar choqueert en de homozaak geen goed doet.

Lees ook:Eerste Roze Kerstmarkt in Amsterdam
Lees ook:Van Dalen doof voor kritiek over roze kerststal
Lees ook:Gay pride feesten moeten wijken voor ‘voetbal-fans’
Lees ook:Kiss-in Brussel tegen antihomo geweld
Lees ook:The Hague Rainbow Festival en Pridewalk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze kerstmarkt krijgt veel kritiek

  1. Eric

    Leuk zo’n Roze Markt hoor, maar laat het geloof van de Christenen wel intact. Al is het kerstfeest ook maar een slechte kopie. De Heidenen zouden eens in opstand moeten komen tegen de commerciële overname van het Joelfeest naar Kerst =\

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Eerste Roze Kerstmarkt in Amsterdam | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>