Nederland moet zich bezinnen op Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2011: Düsseldorf zinderde, volgens Gay.nl leek het er één grote Gay Pride (2014: klik hier). Nederland haalde opnieuw de finale niet en is nu officieel het slechtst presterende land van de afgelopen tien Songfestival-jaren. De 3J’s eindigden ook nog eens als laatste in de voorrondes. Eerlijk is eerlijk: het liedje was niet goed en haalde het niet in vergelijking met wat zaterdag in de finale stond. Ik weet niet meer wie, maar iemand zei op tv dat ‘Nederland niet zo op zichzelf moet focussen en Europeser moet denken’.

 

Dat hebben we de laatste tijd vaker gehoord, vooral op het politieke vlak. Voor wat het waard is, al valt daar op liedjesgebied véél voor te zeggen. Wij dwepen met ‘onze’ Toppers en met alles wat uit Volendam komt, maar de gemiddelde Europeaan heeft daar geen boodschap aan. De 3J’s mogen dan ‘een stem als een klok hebben’: dáár waren er in Düsseldorf wel meer van. Het liedje was gewoon niet  goed, de presentatie armoedig en contact met de camera ontbrak bijna volledig. Gek eigenlijk, dat een land met zoveel zang –en musicaltalent en een hele reeks wegstemshows op televisie als X-Factor, Holland Voice en Holland Got Talent zo’n armoede levert op  Songfestivalgebied. Het wordt hoogste tijd dat Nederland zich gaat bezinnen of we überhaubt wat te zoeken hebben op het Songfestival, en zo ja: wát.

Lees ook:O’G3NE maakt songfestivalsong bekend: ‘Lights and Shadows’
Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg
Lees ook:Meidengroep O’G3NE voor Nederland naar Songfestival 2017
Lees ook:Het is zeker: Trijntje Oosterhuis gaat naar Songfestival
Lees ook:Anouk doet gooi naar Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>