Het is zeker: Trijntje Oosterhuis gaat naar Songfestival

Trijntje Oosterhuis doet komend jaar namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat bevestigde de zangers in het radioprogramma Gouden Uren op NPO Radio 2. ‘Ik heb er veel zin in. Echt superleuk’, zei ze. Vrijdag sprak zangeres Anouk haar mond voorbij in College Tour op vrijdag. Anouk deed twee jaar geleden mee aan het festival en werd toen negende met haar song ‘Birds’. Ze schrijft de song voor Trijntje.

‘Anouk heeft het Songfestival in een ander daglicht gezet’, zei Oosterhuis. ‘Ze heeft het festival op de kaart gezet, Het is nu een eer om te gaan. Je kunt dar met trots je land vertegenwoordigen. En ook Ilse en Waylon hebben daar vorig jaar aan meegewerkt.’ Het nummer dat Anouk voor haar schrijft, is nog niet af, maar Trijntje is er nu al enthousiast over: ‘Het is een verrassend liedje. Heel anders dan je van Anouk of van mij zou verwachten. Met dit liedje, en met de steun van Anouk, durf ik mee te doen.’  De finale van het Songfestival 2015 in Wenen is op 23 mei.

Lees ook:Ilse de Lange en Waylon als The Common Lennets naar Songfestival
Lees ook:Eurovisie Songfestival: gaan ‘we’ winnen?
Lees ook:Trijntje ‘wint’ Barbara Dex Award
Lees ook:Waylon voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2018
Lees ook:Dolly Bellefleur maakt hertaling van Songfestivallied ‘Walk Along’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>