Samen kijken naar Songfestival

Deze week vindt de 59e editie van het Eurovisie Songfestival plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen, met dinsdag 6 mei de eerste halve finale, donderdag de tweede en zaterdag de finale. Ilse de Lange en Waylon houden de Nederlandse eer hoog als het duo The Common Linnets en staan dinsdag in de eerste halve finale (2015: klik hier). Volgens een Deense ochtendkrant hebben zij het beste liedje dit jaar. ‘Calm After The Storm’ kreeg als enige song vijf sterren. Kortom: het kan spannend worden.

In Hamburg maken duizenden Duitsers er ieder jaar een mega straatfeest van en kijken massaal met elkaar naar de finale op een groot buitenscherm. De gemiddelde Nederlander houdt het bij de huiskamer, al wil de roze medemens het eurofestijn nog wel eens elders met ‘soortgenoten’ meemaken. Zouden ‘we’ na Anouk de finale opnieuw halen? Een greep uit de plekken waar LHBT’s samen kijken (voor zover te vinden; tips zijn welkom onder ‘plaats reactie’):

Alkmaar, 1811 Dance & Drinks (zaterdag 10 mei).

Amsterdam, bar Prik, café Amstel 54, café Montmartre (alle 3 dagen), Hotspot café (dinsdag 6 mei).

Arnhem, café Colours (alle 3 dagen).

Delft: DWH (dinsdag 6 mei).

Den Haag: club Famous (zaterdag 10 mei, Songfestival afterparty).

Haarlem: OC Kennemerland (zaterdag 10 mei).

Leiden: Gaycafé De Roze Beurs (alle 3 dagen).

Maastricht, COC Limburg, Café Rosé (alle 3 dagen, zaterdag afterparty).

Utrecht: café Kalff (alle 3 dagen).

Zwolle: bar Stout (zaterdag 10 mei).

Lees ook:Samen naar Douwe kijken in een homotent!
Lees ook:Samen in homocafé kijken naar Songfestival
Lees ook:Samen naar de finale van het Songfestival kijken in een gay café
Lees ook:Samen naar OG3NE kijken in een homotent
Lees ook:Waar kijken we naar het Eurovisie Songfestival?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>