Anouk doet gooi naar Songfestival

AnoukAnouk wil meedoen aan het Songfestival. De Haagse rockster heeft zich bij de NOS aangemeld voor deelname, bevestigde de omroep. Anouk wil na de zoveelste mislukking (dit jaar haalde Hind de finale niet) Nederland uit de rol van eeuwige looser zien te krijgen. Hopelijk heeft zij meer succes: de laatste keer dat ons land won was in 1975, toen Teach-In meedeed met het liedje ‘Dindadong’. Literair gezien geen hoogstandje, maar dat zijn de teksten vaak niet.

De NOS is nog in gesprek ‘met diverse partijen’ en besluit pas in het najaar of Anouk of iemand anders in 2009 voor Nederland naar Rusland gaat. Uit een internetpeiling kwam Anouk al als eerste uit de bus. Op de tweede plaats stond Within Temptation en op de derde plaats Nick & Simon. Anouk staat al elf jaar aan de top van de Nederlandse popindustrie. Een poging om in Amerika door te breken, faalde omdat ze weigerde compromissen te sluiten.

Lees ook:Anouk ontkent aanmelding Songfestival
Lees ook:Het is zeker: Trijntje Oosterhuis gaat naar Songfestival
Lees ook:Songfestival: haalt Anouk de finale?
Lees ook:Het staat vast: Douwe Bob naar Songfestival
Lees ook:Rusland woedend over uitslag Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>