Ian McKellen: ‘Het zou jammer zijn als de Stonewall film het verhaal verkeert brengt’

‘Het zou jammer zijn als de Stonewall rellen in de film verkeerd worden uitgebeeld.’ Dat zei Sir Ian McKellen over de film ‘Stonewall’ die begin 2016 naar ons land komt (trailer: klik hier). Hij sprak zijn woorden op een persconferentie tijdens de Manchester Pride, waar de Britse acteur de grand marshall was. Hij noemde het ‘typisch Hollywood’ dat verhalen als ‘Stonewall’ draaien rondom cute faces (mooie gezichten).

“Stonewall’ beleeft in september haar wereldpremière op het filmfestival van Toronto. De film gaat over de beroemde homorellen in New York in 1969, maar kreeg het predicaat whitewashing‘: de homoseksuele regisseur Roland Emmerich wordt verweten dat hij de gekleurde drag queens en transvrouwen negeerde, terwijl zij de aanzet tot de historische gebeurtenissen gaven. McKellen: ‘Ik heb de film nog niet gezien, maar het zou jammer zijn als ze het bij het verkeerde eind hebben. Het verhaal op zich is fantastisch genoeg en dat hoef je niet mooi en lief te maken.’

Hij refereerde aan een verhaal van Martin Sherman, auteur van het beroemde toneelstuk ‘Bent’, die geen taxi kon krijgen omdat hij zijn zwarte vriend meenam. ‘Het gaat erom dat je kunt zien dat de wereld op elk gebied is veranderd. Dus is het belangrijk om te weten te komen wat er toen ècht gebeurde: er waren drag queens, het was een plek met een slechte reputatie en ze zullen allemaal dronken of high zijn geweest.’

Lees ook:Stonewall 2009 Award Gala in Londen
Lees ook:Stonewall gaat nu ook actievoeren voor transrechten
Lees ook:Stonewall viert 21 jarig bestaan
Lees ook:Lady Galore met honderd Drag Queens in X-mas Lipdub video
Lees ook:Obama wil Stonewall Inn New York uitroepen tot nationaal monument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>