Stonewall 2009 Award Gala in Londen

Donderdag 5 november 2009 vindt in Londen de vierde editie plaats van het Stonewall Awards Gala. De organisatie Stonewall is de Britse equivalent van het COC; de avond wordt gesponsord door Barclays. Tijdens het gala worden mensen in het zonnetje gezet die het afgelopen jaar een positieve bijdrage hebben geleverd aan de homo –en lesbo-emancipatie in Groot-Brittannië. Genomineerd voor de ‘Entertainer of the Year’ zijn zangeres Beth Ditto, de boyband Boyzone, cabaretier Stephen K Amos, acteur Russel Tovey en tv-persoonlijkheid Mary Portas.

Daarnaast zijn er prijzen voor de schrijver, de journalist, de politicus, de sportman, de beste publicatie en beste uitzending van het jaar. In de categorie schrijvers is de auteur Dustin Lance Black voor de film ‘Milk’ genomineerd, waarmee hij in het voorjaar al een Oscar won. De avond vindt plaats in het Victoria & Albert Museum in Londen. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar sleutelprojecten van Stonewall, zoals ‘Education for All’, een educatief programma voor Britse scholen.

Lees ook:Stonewall Award Gala 2010 in Londen
Lees ook:VS: nominaties GLAAD Media Awards bekendgemaakt
Lees ook:Gay Pride genomineerd voor Evenementenprijs
Lees ook:Stonewall Awards zijn ‘uit de tijd’ en gaan verdwijnen
Lees ook:Jos Brink geëerd op Televisier-Ring Gala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>