Stonewall viert 21 jarig bestaan

Stonewall, de Britse equivalent van het COC, bestaat 21 jaar. De organisatie werd opgericht op 20 mei 1989 door een groep die campagne voerde tegen Section 28, de wet die voorlichting over homoseksualiteit op scholen tegenhield. De laatste jaren heeft Stonewall door succesvol lobbyen bij de regering het burgerlijk partnerschap, wetten tegen homofoob geweld en het recht voor lesbo’s om zwanger te worden erdoor weten te krijgen.

 

Vice-voorzitter Laura Doughty van Stonewall zei: ‘De 21ste verjaardag is gewoonlijk het moment van volwassen worden. We blijven contacten met ministers en beslissingmakers uitbreiden, maar onze campagnes voor gelijkheid reiken veel verder. Als we Groot-Brittannië een écht homovriendelijk land willen maken, moet gelijkheid voor lesbo’s, homo’s en bi’s een vaste plek krijgen op school, op de werkvloer en thuis. De volgende 21 jaar gaat Stonewall hiervoor door met campagne voeren.’

Lees ook:Britse reclame: Gay, get over it!
Lees ook:Stonewall stuurt voetballers regenboogveters
Lees ook:Stonewall Conferentie over homo’s op de werkvloer
Lees ook:Britten tergend langzaam met ‘homohuwelijk’
Lees ook:Stonewall 2009 Award Gala in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>