Stonewall gaat nu ook actievoeren voor transrechten

Tot nu toe hield Stonewall, het Britse equivalent van het COC, seksuele geaardheid en gender identiteit strikt van elkaar gescheiden en lobbyde tot nu toe alleen voor HLB’s in Engeland en Wales. Nu komt daar de letter T  (transgender) bij. Dat maakte Stonewall in PinkNews bekend. ‘Vanaf nu schrapt Stonewall die strikte scheiding’, aldus directeur Ruth Hunt.

‘We hebben zaken aangepakt als pesten op school, hate crime op straat en gelijke rechten bij de publieke diensten. We hebben een verantwoordelijkheid om onze stem te laten horen en onze 25 jaar aan ervaringen te delen.’ Ze voegt eraan toe dat Stonewall erkent ‘de impact van onze fouten in het verleden: we hebben kansen laten liggen op de discussie veel eerder te beginnen.’ Ze biedt de trans-community haar excuses aan.

Lees ook:EU-lidstaten slaan handen ineen om hate crime te bestrijden
Lees ook:McDonalds zwicht voor homohaters
Lees ook:Britse homojongeren in actie
Lees ook:Stonewall Awards zijn ‘uit de tijd’ en gaan verdwijnen
Lees ook:Protest in Tel Aviv tegen antihomo-geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>