Jos Brink geëerd op Televisier-Ring Gala

Op het Gouden Televisier-Ring Gala 2007, vrijdag 26 oktober life vanuit theater Carré op tv te zien, wordt homo-icoon Jos Brink geëerd, die op 17 augustus overleed. Sandra Reemer spreekt over haar bijzondere band met hem en Liesbeth List zingt een nieuwe versie van haar lied ‘Heb het leven lief’. Ook bij twee andere bekende homo’s die dit jaar overleden, wordt op het gala stilgestaan: Robert Long en Gert-Jan Dröge. www.avro.nl

  

Brink won twee ringen: in 1979 voor ‘Puzzeluur’ en in 1986 voor ‘Wedden Dat’, dat hij samen met Sandra Reemer (hij noemde haar ‘Kroepoekje’) presenteerde. Liesbeth List speelde met Jos Brink in de musical ‘Het Hemelbed.’

De Gouden Televisier-Ring is de Nederlandse prijs voor het beste tv-programma. Sinds 1964 kiest het publiek jaarlijks welk programma het beste van het jaar was. Er zijn meerdere ringen te verdelen: de gouden ring voor het beste tv-programma en twee zilveren voor de beste mannelijke en vrouwelijke tv-ster. Aan het begin van de uitzending wordt het publiek opgeroepen om te bellen om zo hun stem uit te brengen op hun favoriete programma en ster.

Nationale knuffelhomo Paul de Leeuw is tweemaal genomineerd: voor zijn programma ‘Mooi! Weer De Leeuw’ en voor zichzelf als tv-ster. Dit jaar worden voor de tweede keer ook radioprijzen uitgereikt. Tenor Adrea Bocelli zingt op het gala voor het eerst zijn nieuwe single. AVRO Nederland 1, 20.30 uur. www.avro.nl 

Lees ook:Paul de Leeuw beste mannelijke tv-presentator
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3
Lees ook:Liesbeth List opent Gay Care Lounge in Amsterdam
Lees ook:Tv-tip: Adèle Bloemendaal bij Opium
Lees ook:Nieuw: de Jos Brink homo-emancipatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>