Tv-tip: Adèle Bloemendaal bij Opium

Dinsdag 24 mei 2011 is het AVRO tv-programma Opium gewijd aan Adèle Bloemendaal. Vorig jaar oktober bracht Opium ook al een programma rondon de roemruchte cabaretière; tot nu toe wordt het nergens duidelijk of dit een herhaling is. Cornald Maas ontmoet oud-collega’s en vrienden van haar en schetst een portret van een vakvrouw: een vrouw met een leven vol ups en downs. Het kunstprogramma van de AVRO toont veel beeldmateriaal, waaronder nooit eerder vertoont materiaal uit de archieven van de AVRO.

 

Adèle Bloemendaal(1933) is een bekende Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres. Ze maakte onder meer deel uit van de cabaretgroep Lurelei en verschillende toneel, theater en cabaretproducties, waaronder ‘Met blijdschap geven wij kennis’ in 1969 met Gerard Cox en Frans Halsema. Na een reeks carnavalskrakers en tv-shows gooide ze begin jaren ’80 het roer om en kwam met een aantal succesvolle soloprogramma’s, waaronder ‘Adèles Keus’. Door gezondheidsklachten trok ze zich terug uit de publiciteit; sporadisch is ze nog wel eens op tv te zien, zoals als Rooie Rita in de remake van de roemruchte ‘’t Schaep met de 5 pooten’ in 2006.   

Lees ook:Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal
Lees ook:Adèle Bloemendaal is overleden
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3
Lees ook:Première in Utrecht: drie diva’s op één toneel: Adèle, Conny en Jasperina
Lees ook:Winq presenteert De Nachttempel in Felix meritis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>