Paul de Leeuw beste mannelijke tv-presentator

In het jaarlijkse Gouden Televisier Ring Gala won Paul de Leeuw de zilveren ring als beste mannelijke presentator. Ook in 1999 en 2006 was hij de populairste mannelijke tv-ster. Vorig jaar haalde hij zijn prijs niet op, maar dit jaar was hij van de partij. Ongetwijfeld hoopte hij stiekem op de gouden ring, de jaarlijkse prijs voor het beste tv-programma van het afgelopen jaar, maar die ging naar ‘De wereld draait door’ met Matthijs van Nieuwkerk.

 

 Het programma ‘Mooi! Weer de Leeuw’ was samen met ‘Gooise Vrouwen’ één van de kanshebbers. Na de bekendmaking van de gouden ring keek Paul de Leeuw met lede ogen toe hoe ontroerend uitzinnig Matthijs van Nieuwkerk met zijn crew uit zijn dak ging. De zilveren ring voor de beste vrouw op tv ging dit jaar naar Anita Witzier. Ze was voor de 7e keer genomineerd. Marc-Marie Huijbrechts schuift regelmatig aan als side kick naast van Nieuwkerk: hij zorgt met zijn relativerende humor voor een hoog roze gehalte.

 De prijzen werden eerlijk verdeeld: Witzier had lang genoeg op haar ring gewacht, De Leeuw kreeg zijn zilveren ring en laten we wel wezen: ‘De wereld draait door’ was dé verrassing van het afgelopen tv-seizoen. Van Nieuwkerk ‘doet het goed’ met zijn directe, innemende contact met zijn gasten bij zowel de dames als de heren. 

Het gevaar bij ‘Mooi! Weer de Leeuw’ is, dat wensen van kijkers, die tijdens de show worden vervuld, aan inflatie onderhevig zijn. Soms zijn ze vergezocht, soms voorspelbaar: een liedje zingen, een instrument bespelen.

gay.blog.nl van 22 oktober: ‘Jos Brink geëerd op Televisier Ring Gala’.  

Misschien komt het door het succes van de show, dat De Leeuw zich nogal eens overschreeuwt. Maar de kracht van de show èn van De Leeuw schuilt in zijn vermogen om in no-time om te switchen van snelle schreeuwlelijk naar nationale knuffelhomo, of naar een zachtaardige man, die niet alleen luid, maar ook prachtig en gevoelig kan zingen. Zie ook

Lees ook:Is ‘Mooi! Weer de Leeuw’ wel zo leuk?
Lees ook:Jos Brink geëerd op Televisier-Ring Gala
Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring
Lees ook:Edgar Vos had verhouding met profvoetballer
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>