Nieuw: de Jos Brink homo-emancipatieprijs

Minister Plasterk van Onderwijs en Emancipatie heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Jos Brink homo-emancipatieprijs. De prijs, tienduizend euro en een kunstwerk, gaat naar mensen of organisaties die opkomen voor de sociale acceptatie van homo’s en lesbo’s. De tweejaarlijkse prijs wordt voor het eerst uitgereikt op 17 mei 2009, de internationale dag tegen homofobie. Op die dag in 1990 schrapte de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) homoseksualiteit van de lijst van ziekten.

 

Plasterk: ‘De keuze is op Jos Brink gevallen, omdat hij nadrukkelijk geen geheim maakte van zijn seksuele geaardheid en geliefd was bij een breed publiek.’ Acteur, cabaretier, musicalster, theatermaker, schrijver, tv-presentator en predikant Jos Brink stierf vorig jaar op 65-jarige leeftijd. Volgens de minister leverde hij een grote bijdrage aan de acceptatie van homo’s en lesbo’s door controversiële boodschappen voor een breed publiek acceptabel te maken’.

 

 

Lees ook:Kandidaten voor Jos Brink Prijs 2017: aanmelden kan tot 1 maart
Lees ook:Wie wint de Jos Brink Prijs?
Lees ook:Borstbeeld Jos Brink onthuld in Rotterdam
Lees ook:Carré krijgt borstbeeld Jos Brink
Lees ook:Henk Krol maakt tweemaal kans op Jos Brink prijs

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuw: de Jos Brink homo-emancipatieprijs

  1. Pingback: Henk Krol wint eerste Jos Brink prijs | Gay

  2. Pingback: Eerste Europese homotop IDAHO krijgt koninklijk tintje | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>