Obama tegen homoactivisten: ‘Hou me aan mijn beloftes’

De Amerikaanse president Barrack Obama ontving afgelopen maandag 300 homoactivisten tijdens de Pride receptie op het Witte Huis. Hij zei ‘te verwachten en te hopen dat hij niet op zijn woorden wordt beoordeeld, maar op de beloftes die hij maakte.’ In zijn verkiezingscampagne beloofde hij een eind te maken aan het vermaledijde Don’t Ask Don’t Tell beleid binnen het Amerikaanse leger, dat homo’s weert, die openlijk voor hun geaardheid uitkomen. Ook zou hij werk maken van openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht. Homoactivisten hebben kritiek geuit, omdat ze tot nu toe weinig vooruitgang zien.

Obama: ‘Ik besef dat velen in deze ruimte er niet in geloven dat er snel vooruitgang is geboekt, en ik begrijp dat. Het is niet aan mij om jullie tot geduld te manen, net  zo min als dat het was voor Afro-Amerikanen die een halve eeuw geleden streden voor gelijke rechten.’ Mooie woorden en prachtig natuurlijk, zo’n borreltje in het Witte Huis voor vooraanstaande roze activelingen, maar wat gebeurt er nou eigenlijk? Onlangs moesten concessies worden gedaan bij het verlenen van gelijke rechten aan homopartners van rijksambtenaren. Die gelijke rechten zijn niet permanent, gelden niet voor militairen en homopartners zijn niet automatisch meeverzekerd voor ziektekosten. Dat schiet lekker op met die beloftes!

Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Transgender krijgt topbaan in Witte Huis
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis
Lees ook:Obama in afscheidsspeech: ‘we mogen ons niet terugtrekken uit de strijd voor LHBT-rechten’
Lees ook:Tien beloften van Hillary Clinton aan LGBT’s als zij president wordt

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Obama tegen homoactivisten: ‘Hou me aan mijn beloftes’

  1. Pingback: Obama wil af van verbod homo’s in leger | Gay

  2. Pingback: Sinds een maand geen homosoldaten ontslagen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>