Obama wil af van verbod homo’s in leger

De Amerikaanse president Obama lijkt nu dan toch echt af te willen van het verbod op homo’s en lesbo’s in het Amerikaanse leger. In zijn State of the Union (de troonrede van de USA) beloofde hij een eind te maken aan dat de zogenaamde Don’t Ask Don’t Tell wet uit 1993. Volgens die wet mogen homo’s en lesbo’s het land dienen, zolang zij hun seksuele geaardheid geheim houden.

 

Daarmee zijn zij een makkelijke prooi voor bijvoorbeeld chantage: één confronterende gsm-foto op internet gezet, is voor de betrokkene al genoeg om ontslagen te worden. Sinds de introductie van de wet werden zo’n 13.000 werknemers uit het leger gezet, die al dan niet openlijk en/of noodgedwongen uit de kast waren gekomen. Morgen vindt in het congres voor het eerst sinds de invoering van de wet een hoorzitting plaats. Staatssecretaris van Defensie Robert Gates en de voorzitter van de Joint Chief of Staff, Mike Mullen, leggen daar naar verwachting hun plannen voor aan het congres.

Lees ook:Homo’s en lesbo’s welkom in Amerikaanse leger
Lees ook:Amerikaanse leger mag geen transgenders meer weigeren
Lees ook:Obama moet antihomowet aanvechten én verdegigen
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren
Lees ook:Eerbetoon voor ontslagen homomilitairen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>