Obama moet antihomowet aanvechten én verdegigen

De Log Cabin Republicans, de homogroep van de Amerikaanse Republikeinen, zijn het wachten beu. Ze stappen naar de rechter om de wet aan te vechten  die  openlijke homo’s en lesbo’s verbiedt om in het leger te werken. Zij willen dat er onmiddellijk een eind komt aan het Don’t Ask Don’t Tell beleid van de Amerikaanse krijgsmacht: roze Amerikanen mogen het land dienen, als ze zwijgen over hun geaardheid. Saillant detail is, dat de regering Obama door hun actie  een wetdreigt te moeten verdedigen, die de president op dit moment nou juist door het Congres probeert teniet te doen. De regering vindt dan ook dat dit niet in de rechtbank, maar de Senaat moet worden beslist. Sinds het beleid in 1993 werd ingevoerd, werden zo’n 13.500 mensen uit het leger gegooid.

 

Comics with Problems publiceerde een hilarische stripreeks over het wel en wee van roze strijdmakkers aan de andere kant van de oceaan (zie afbeelding). Twee Amerikaanse (homo) militairen die zich in april uit protest hadden vastgeketend aan de hekken van het Witte Huis en daarvoor waren opgepakt, gaan vrijuit.

Lees ook:Hof VS eist direct einde antihomo beleid Defensie
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren
Lees ook:Obama herroept anti-homowet Amerikaanse leger
Lees ook:Homo’s in het leger – the soap goes on
Lees ook:Republikeinen torpederen plan gelijke rechten homomilitairen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>