Leger mag homo’s niet weigeren

Het Amerikaanse leger mag homo’s en lesbo’s niet langer weigeren. Tot nu toe mochten zij alleen het land dienen, als ze stevig hun kaken op elkaar hielden over hun geaardheid. De federale rechtbank van Californië rechter vindt dit zogenoemde Don’t Ask Don’t Tell-beleid een schending van de grondwet van de Verenigde Staten. Hoewel president Obama in zijn verkiezingstijd had beloofd een eind aan deze policy te maken, heeft de overheid tot nu toe niet bepaald haast getoond om het af te schaffen.

 

Het oordeel van de rechtbank kan schot in de zaak brengen. Rechter Virginia Philips oordeelde ook dat het Amerikaanse leger de homo’s en lesbo’s, die sinds de invoering van de wet in 1993 zijn ontslagen, weer moet aanstellen: tot nu toe gaat het om een slordige 13.500 mensen. Het wachten is nu op het Ministerie van Defensie. Die kan binnen 60 dagen in hoger beroep gaan; zo niet, dan wordt de uitspraak van de rechter bindend. Roze Amerika wacht in spanning af.

Lees ook:Ontslagen homotolken hadden 9/11 kunnen voorspellen
Lees ook:Leger blijft homo militairen ontslaan
Lees ook:Obama wil af van verbod homo’s in leger
Lees ook:Hooggerechtshof over homosoldaat: Don’t Ask, Won’t Tell
Lees ook:Eerbetoon voor ontslagen homomilitairen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>