Obama in afscheidsspeech: ‘we mogen ons niet terugtrekken uit de strijd voor LHBT-rechten’

Dinsdagavond gaf president Obama in Chicago zijn afscheidsspeech, een traditie die teruggaat naar de eerste president van het land, George Washington. Daarin blikt de vertrekkend staatshoofd terug naar wat hij heeft bereikt en bedankt iedereen die hem daarbij hielp. Op 20 januari verlaat hij het Witte Huis voor zijn opvolger Donald Trump.

Zie ook: Hier zijn ze dan, de vijanden van gelijke LGBT-rechten in de VS

Obama waarschuwde dat we democratie niet for granted mogen nemen, maar moeten koesteren. ‘Daarom mogen we niet terugtrekken uit de globale strijd om democratie, mensen rechten, vrouwenrechten en LGBT-rechten.’

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Trump & LGBT’s – The Advocate: ‘Welcome to the Resistance’
Lees ook:Trumps LGBT-volgers zijn vooral blanke homomannen
Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Washington Post: ‘Hier zijn ze, de vijanden van gelijke LGBT-rechten in de VS’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>