Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis

De Amerikaanse homobeweging raakte zo zoetjes aan gefrustreerd, omdat Obama tot nu toe weinig waarmaakte van zijn verkiezingsbeloftes om gay issues aan te pakken. Maar er gloort nieuwe hoop voor roze Amerika. President Obama organiseert maandag 29 juni 2009 een receptie voor de Amerikaanse homobeweging op het Witte Huis, om de veertigste verjaardag van de Stonewall rellen extra aan te stippen.

 

‘Aanstaande maandag is voor het Witte Huis een kans om de prestaties van de LGBT Amerikanen te erkennen’, zei  woordvoerder Shin Inouye. ‘Dit evenement is lang voorbereid, om deze individuen tijdens de Pride maand te bejubelen.’ Hij doelde op de uitgenodigde gasten: LGBT’s, hun families, vrijwilliger en activisten. De komst van Obama in het Witte Huis gaf de roze Amerikaanse gemeenschap hoop, maar tot nu toe is er tot hun frustratie weinig gebeurd met gay issues, zoals het toelatingsbeleid van homo’s in het Amerikaanse leger. Met een roze receptie in het Witte Huis herleeft de hoop.

Lees ook:Obama tegen homoactivisten: ‘Hou me aan mijn beloftes’
Lees ook:Transgender krijgt topbaan in Witte Huis
Lees ook:Obama mogelijk te gast op Gay Rights Diner
Lees ook:Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s
Lees ook:Obama vraagt homoseksuele bisschop voor te gaan in gebed tijdens paasontbijt

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis

  1. Pingback: Obama tegen homoactivisten: ‘Hou me aan mijn beloftes’ | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>