Obama mogelijk te gast op Gay Rights Diner

De Amerikaanse president Obama zou naar verluid aanschuiven bij het jaarlijkse Gay Rights Diner, dat zaterdag voor the Internationale Coming Out Dag wordt gehouden. Hij zou de tweede president in functie zijn die dat doet; Bill Clinton ging hem voor in 1997. Een anonieme bron uit het Witte Huis hadden Associated Press gemeld dat hij zal deelnemen aan het Human Rights Campaign liefdadigheidsgala. Het Witte Huis heeft het nog niet bevestigd.

Obama beloofde van alles nog wat aan roze Amerika, maar tot nu toe kwam daar nog maar weinig van terecht: het defensiebeleid en het verbod op homohuwelijken zijn nog steeds als onder de regering Bush. Voor de mars op zondag zijn meer dan 30 sprekers geselecteerd, waaronder activist Cleve Jones, die ooit in San Francisco werkte voor de vermoorde Harvey Milk, de moeder van de vermoorde homotiener Matthew Shepard en luitenant Dan Choi, die uit het leger werd gegooid omdat bij openlijk homo is.

Lees ook:Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis
Lees ook:Homohuwelijk in derde Amerikaanse staat
Lees ook:Obama houdt homo’s aan het lijntje
Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>